Ura! De acum o să pot să cresc şi să mă fac mare

Ultima actualizare:
Doctorii cred că în câteva luni  micuţul va fi complet vindecat
Doctorii cred că în câteva luni micuţul va fi complet vindecat

Budi nu ştie ce însemnă libertatea! A fost băgat în cuşca pentru găini încă din primele zile de viaţă de o femeie dintr-un sat izolat din Indonezia. Nu a mâncat decât lapte praf şi nu a crescut deloc. Recent i s-a oferit o nouă viaţă, după ce a fost dus la un centru de salvare a urangutanilor.

Cu ochii negri şi mari, umezi parcă de emoţie, Budi încearcă să înţeleagă ce i se întâmplă. A ajuns într-o cameră mare, plină de jucării şi bunătăţi. Încearcă să se joace cu cei câţiva îngrijitori de la Centrul de Salvare a Urangutanilor din Ketapang, dar mâinile şi picioarele nu-l ajută. Are muşchii atrofiaţi după ce a petrecut 10 luni într-o baterie pentru găini, în ograda unei femei. „O femeie a luat legătura cu autorităţile şi a zis că are un pui de urangutan bolnav. Am plecat direct la ea şi am zburat, am mers cu barca şi pe şosea timp de 10 ore pentru a-l întâlni pe Budi. Ce am descoperit acolo a fost îngrozitor. Deşi are 10 luni Budi este încă un bebeluş. Lipsa de proteine şi nutrienţi i-a împiedicat dezvoltarea, iar corpul era în ultimul hal de malnutriţie”, a declarat, pentru Daily Mail, doctorul Karmele L. Sanchez, directorul centrului. Budi nu putea sta în fund, darămite să mai încerce să se mişte.

Bebeluşul de urangutan de Sumatra este  primul „blănos” adus pe lume prin cezariană
Bebeluşul de urangutan de Sumatra este primul „blănos” adus pe lume prin cezariană

„Nu vă puteţi imagina chinurile prin care a trecut maimuţoiul. Sunt inimaginabile, dar acum are şansa la o nouă viaţă. Budi este puternic şi luptă pentru fiecare secundă. Plânge când doctorii îl întorc de pe o parte pe alta şi îl dor toate încheieturile pentru că oasele au suferit malformaţii din cauza cuştii. Sperăm să se refacă în câteva luni”, a încheiat doctorul privind cum ochişorii mari şi blânzi ai lui Budi se închideau încet. „E obosit. Să-l lăsăm să doarmă”, a încheiat Sanchez.

Specia sa, în mare pericol

Urangutanii sunt o specie pe cale de dispariţie pe fondul defrişărilor masive din Borneo şi Indonezia. Mai trăiesc în zilele noastre doar 6.667 de exemplare din specia Urangutan de Sumatra şi doar 11.017 din specia care trăieşten în Borneo. La maturitate masculii pot ajunge la 75 de kilograme, iar femelele la 50 de kilograme. Au o înălţime care viariază între 1,2 şi 1,4 metri. Speranţa de viaţă în libertate e de 45 de ani.

Markissa, primul urangutan care a născut prin cezariană

Emoţie maximă în sala de operaţii de la Centrul Medical Veterinar din cadrul Universităţii din Minnesota! Mai mulţi studenţi reuşesc în premieră naţională o operaţie de cezariană pe Markissa, o femelă de 27 ani care avea probleme la naştere. Succes total după aproape o oră de emoţii! Un bebeluş blănos de 1,56 de kilograme face pentru prima oară cunoştinţă cu păturica moale a moaşelor. Toată lumea aplaudă şi are lacrimi în ochi de emoţie. La fel şi Markissa, care zilele următoare va pleca împreună cu bebeluşul la grădina zoo Como.


    Bebeluşul de urangutan de Sumatra este  primul „blănos” adus pe lume prin cezarianăFoto: guliver/rex feauters/splashnews
Bebeluşul de urangutan de Sumatra este primul „blănos” adus pe lume prin cezarianăFoto: guliver/rex feauters/splashnews

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net