A vrut să se lase de sport!

Ultima actualizare:

    Adina Diaconu a câştigat aurul  mondial, dar a fost la un pas  să renunţe la tenisul de masă
Adina Diaconu a câştigat aurul mondial, dar a fost la un pas să renunţe la tenisul de masă

Adina Diaconu şi Andreea Dragoman sunt fetele care au adus României pentru prima dată aurul mondial la dublu, la Campionatul de Juniori de la Cape Town. Adina Diaconu este 100% rezultatul şcolii de tenis de masă de la Slatina.

“Este foarte greu să iei aurul mondial. China ia aurul de 10-15 ani, numai ei. Noi mereu tindem spre ei,  sunt un model pentru noi, chiar dacă jucăm să le fim cât mai aproape. Poate într-o zi le va fi şi lor frică”, declara pentru adevarul.ro Adina Diacon. În această săptămână, alături de colega de la lotul naţional, Andreea Dragoman, ea a reuşit imposibilul, învingându-le pe japonezele Hina Hayata şi Miyu Kato, cu 4-2. “Asiaticii sunt, de fapt, adversarii dintotdeauna ai româncelor, chiar şi la campionatele europene”, explică Adina, aproape fiecare echipă a ţărilor adverse naturalizând astfel de jucătoare.


    Adina Diaconu  are în palmares  multe medalii la  tineret şi junioare
Adina Diaconu are în palmares multe medalii la tineret şi junioare

Sportiva s-a născut în urmă cu 17 ani la Slatina, unde a şi început tenisul, cu profesoara Felicia Coneschi. “Joc tenis de la cinci ani şi jumătate şi nu mă văd, deocamdată, făcând altceva”, mărturisea tenismena în urmă cu câteva luni.Mama sportivei, profesoară de educaţie fizică, a susţinut-o foarte mult la început: “Când am văzut că doar adun mingi şi exersez pe paletă, pentru că la început nu prea prindeam masa, cinci luni doar asta am făcut, am vrut să renunţ, dar mama a insistat mult. Pe la 7-8 ani am câştigat prima medalie, iar de atunci nimic nu m-a mai putut opri, au continuat să vină medaliile”. Pe lângă sport, Adina, elevă în clasa a XI-a, învaţă şi foarte bine: “În clasele mici mergeam la concursuri, însă a trebuit să aleg, nu mi-a mai ajuns timpul. Îmi place mult matematica, dar, ciudat, singura medalie pe care am obţinut-o la şcoală, o medalie de bronz, a fost la limba română“.

Vrea să-şi deschidă salon de înfrumuseţare

Un contract la un club din străinătate, chiar dacă va continua să joace şi pentru CSM Slatina, îi poate aduce mult mai mult decât în România. „Din punct de vedere material te stimulează mai mult să joci în străinătate decât aici. Oricum, eu toţi banii pe care i-am câştigat i-am strâns, visez să-mi fac în viitor propria afacere, probabil un salon de înfrumuseţare. Nu este un sport din care te poţi îmbogăţi “, a explicat sportiva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net