Sorana Cîrstea, actriţă într-un film de groază

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea  a stat lângă Bethanie  Mattek Sands cât  a ţinut coşmarul  americanceiFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages
Sorana Cîrstea a stat lângă Bethanie Mattek Sands cât a ţinut coşmarul americanceiFOTOGRAFII: Guliver/ GettyImages

Fără să vrea, Sorana Cîrstea a jucat rolul secundar al unui film de groază, turnat pe iarba de la Wimbledon. Din păcate pentru ea, americanca Bethanie Mattek-Sands a primit rolul principal, al unei tenismene care îşi rupe genunchiul chiar pe teren.

Pare să fie un an cu totul special pentru Sorana Cîrstea. Pe lângă faptul că a revenit în prim-planul tenisului feminin, bătând din nou la porţile Top 50, româncei i-a fost dat să trăiască meciuri care îi vor rămâne mult timp în memorie. A fost mai întâi acea întâlnire cu cântec de la Cupa Federaţiei, cu Konta, după care a urmat această tragedie trăită în direct de Sorana pe gazonul de la Wimbledon.


    Sorana a fost  prima care a ajuns  la Bethanie
Sorana a fost prima care a ajuns la Bethanie

O accidentare atât de gravă precum cea suferită de adversara sa, Bethanie Mattek-Sands, se vede o dată la o sută de ani. „Sorana, ajută-mă, ajută-mă!”, au fost cuvintele sfâşietoare ale americancei căzute la pământ, asta în timp ce tenismena noastră privea neputincioasă la agonia lui Bethanie.


    După aproape un  minut s-au adunat  şi echipele medicale
După aproape un minut s-au adunat şi echipele medicale

„Am lovit o minge în direcţia ei şi nu am văzut exact ce s-a întâmplat. M-am dus imediat la ea, avea genunchiul într-o poziţie foarte ciudată, n-am mai văzut aşa ceva decât în filme. M-am panicat puţin şi am cerut ajutor. I-am spus «Sunt aici, eşti puternică, o să treci peste asta». Am simţit că nu sunt de folos, aş fi vrut să fac mai mult”, a mărturisit Cîrstea la conferinţa de presă. 


    Soţul americancei  i-a ţinut capul
Soţul americancei i-a ţinut capul

Calificată în turul trei în cel mai urât mod cu putinţă, Sorana va avea şi ea nevoie de timp pentru a se recupera din punct de vedere mental. Pe seară, la câteva ore după neplăcuta accidentare, românca i-a mai trimis un mesaj americancei de 32 de ani, pe Facebook. „Am inima frântă pentru ce s-a întâmplat! Te iubesc, fată, eşti puternică şi vei trece peste asta. Gândurile mele se îndreaptă spre tine, Beth”, a scris Sorana Cîrstea.

Românca a pus tunurile pe organizatori

Sorana Cîrstea a tras un semnal de alarmă privind reacţia târzie a echipelor medicale de la Wimbledon. „Minute bune, am ajutat-o doar eu, soţul ei şi fizioterapeutul meu. Am simţit că momentul a durat foarte mult, vreo 10-15 minute. Acum stai şi te întrebi ce s-ar fi întâmplat dacă era o problemă la inimă. Pentru mine, Bethanie a fost lăsată prea mult întinsă pe teren”, a spus Cîrstea, îndemnându-i pe organizatori să privească înregistrările meciului. Gazdele de la Wimbledon o contrazic însă pe Sorana, susţinând că primul ajutor a fost acordat în cel mai rapid mod cu putinţă.

Final de carieră pentru Bethanie?

Clasată în jurul locului 100 mondial la simplu, Bethanie Mattek-Sands este o specialistă a probei de dublu, având în palmares şapte trofee de Mare Şlem. Printre aceste victorii majore se numără şi titlul câştigat în 2012, la Australian Open, la dublu mixt, alături de românul Horia Tecău. În funcţie de diagnosticul final, accidentarea la genunchi suferită în meciul cu Sorana Cîrstea ar putea însemna însă finalul carierei pentru americanca de 32 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net