Simona Halep se umple de bani dacă învinge în finala Roland Garros

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Milioane de românii îi ţin pumnii azi Simonei Halep, sprotiva care se luptă pentru primul ei trofeu de Mare Şlem din carieră, dar şi pentru supremaţia în clasamentul mondial. Ţara noastră nu a mai avut o sportivă pe primul loc în circuitul WTA de 39 de ani, de când Virginia Ruzici – managerul Simonei – ocupa poziţia fruntaşă.

În 2014, Simona Halep a ajuns în finală la Roland Garros, dar atunci a fost cu ghinion, pierzând meciul cu Maria Şarapova. Acum, e vremea revanşei. Românca, locul 4 mondial înainte de startul Openului francez, s-a calificat în ultimul act în stil de mare campioană şi va juca sâmbătă (n.r. ora 16.00, în direct la Eurosport şi PROTv) cu trofeul pe masă.

”Este minunat să fiu iarăşi în finală la Roland Garros, este turneul meu favorit”, a spus Halep, care ieri a avut un program ceva mai lejer la Paris. Dimineaţa s-a antrenat aproape 90 de minute, apoi şi-a petrecut timpul fără a face efort fizic. A fost în tribune la semifinala Murray - Wawrinka, apoi s-a relaxat câteva ore.

simeon stalpnicul png

”Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Pot să stăpânesc emoţiile, pot să stăpânesc presiunea, nu sunt cu capul în nori, cum am fost în 2014”, a mai spus Simona.

Dincolo de miza trofeului, a celor peste 2 milioane de euro bonus pentru învingător, succesul la Roland Garros poate să-i aducă constănţencei şi mult-râvnitul prim loc în clasamentul mondial. De altfel, foştii mari tenismeni o văd favorită pe Simona. ”Nu cred că Halep va rata trofeul acum. A reuşit în ciuda adversităţii. Nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare şansă pe care a avut-o vreodată să câştige un Grand Slam şi va găsi o cale să reuşească”, a spus legendara sportivă Chris Evert.

”Simona este foarte bună. Se mişcă incredibil”, a punctat şi fostul  campion Mats Wilander.

Click! spune

Meciul Simonei cu Ostapenko va începe la ora 16.00 şi va fi transmis în direct de Eurosport1 şi Protv. În plus, iubitorii tenisului o pot vedea şi în aer liber, în parcul Herăstrău din Bucureşti, acolo unde municipalitatea va amplasa un ecran gigant la intrarea Charles de Gaulle.

Ostapenko anunţă: «Voi juca agresiv» 

simeon stalpnicul png

Adversara Simonei în meciul de sâmbătă este letona Jelena Ostapenko, sportivă care a împlinit 20 de ani în ziua semifinalei. Câştigătoare la Wimbledon, la juniori, în 2014, Ostapenko a intrat în Top 100 WTA în 2015. Ea nu are niciun trofeu la simplu, dar se află deja la a patra finală. Pentru meciul cu Simona, Jelena şi-a făcut strategia:” Întotdeauna joc agresiv. Reverul este lovitura mea favorită, dar am lucrat şi la lovitura de dreapta şi cred că arată bine acum. Cred că am mai multă încredere în «forehand-ul» meu acum”, a  spsu ea. Indiferent de rezultatul din finală, Ostapenko va fi, începând de luni, pe locul 18 WTA.

Traseul româncei la RG2017

Turul 1

Simona Halep – Jana Cepelova :  6-2, 6-3

Turul 2

Simona Halep – Tatjana Maria:  6-4, 6-3

Turul 3

Simona Halep –Daria Kasatkina : 6-0, 7-5

Optimi

Simona Halep – Carla Suarez Navarro: 6-1, 6-1

Sferturi

Simona Halep – Elina Svitolina: 3-6, 7-6, 6-0

Semifinale

Simona Halep – Karolina Pliskova: 6-4, 3-6, 6-3

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net