Simona Halep îşi întâlneşte coşmarul de la Roland-Garros

Ultima actualizare:

    Românca va juca împotriva Samanthei  Stosur, cea care a eliminat-o în  precedentele două partide directe  de pe zgura parizianăFoto: AFP
Românca va juca împotriva Samanthei Stosur, cea care a eliminat-o în precedentele două partide directe de pe zgura parizianăFoto: AFP

Simona Halep a avut o săptămână bună la Open-ul Franţei, cu o singură sincopă în turul precedent.

A trecut de două japoneze care nu prea au treabă cu zgura şi de kazaha Diyas, dar în optimi urmează primul test adevărat. Numărul şase mondial va da piept cu australianca Samantha Stosur, a 21-a favorită a turneului. Jucătoarea de la antipozi este o cunoştinţă foarte veche a constănţencei, cele două întâlnindu-se până acum de şapte ori.

Scorul la general e 4-3 pentru Simona, dar o statistică nu ne dă pace. Primele două meciuri dintre Halep şi Stosur s-au disputat chiar la Roland-Garros, în 2010 şi 2011, când românca juca încă în calificările turneelor de mare şlem, iar australianca era pa val. Ambele întâlniri au fost câştigate clar de Stosur, în turul 1, respectiv turul al doilea. Şi a treia partidă dintre cele două, jucată în 2012 la Montreal, în Canada, a revenit tot australiancei, dar firul s-a rupt apoi. Halep a câştigat următoarele patru dueluri directe, de la Cincinnati, Moscova, Sofia şi Madrid, contrabalansând situaţia. Complexul de pe zgura pariziană se menţine însă şi Stosur trebuie să ne facă să ne temem, mai ales că pare din nou în formă. În turul precedent, aceasta a trecut de cehoaica Lucie Safarova, deşi aceasta din urmă era favorită certă. Halep poate rupe totuşi blestemul cu Stosur de pe zgură, dar pentru asta nu e loc de oscilaţiile în joc arătate cu Osaka, pentru că australianca n-o va ierta.

Begu are prima şansă cu Rogers

Clasamentul ne tentează să-i oferim întâietate Simonei Halep, dar logica ne arată însă că avem mai mari şanse să intrăm în a doua săptămână de Roland-Garros cu Irina Begu. Cap de serie numărul 25, Begu e pentru prima dată în carieră în optimi la Paris şi va juca împotriva lui Shelby Rogers. Americanca e în afara top 100, dar pare în transă. Turul trecut a detonat bomba şi a eliminat-o pe cehoaica Petra Kvitova, şi nu din accident. Înainte le trimisese acasă surprinzător pe Karolina Pliskova şi Elena Vesnina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net