Simona Halep, atât de aproape de fericirea supremă!

Ultima actualizare:

    Simona Halep  va urca de mâine  pe locul 2 WTAFoto: EPA
Simona Halep va urca de mâine pe locul 2 WTAFoto: EPA

Milioane de români au fost sâmbătă alături de Simona Halep în încercarea ei de a triumfa la Openul francez şi a urca pe prima poziţie în clasamentul mondial. Sansa n-a fost cu noi, iar Parisul a fost din nou cu ghinion pentru tenismena originară din Constanţa. Simona a pierdut în trei seturi cu Jelena Ostapenko, dar şi aşa va urca pe locul 2 WTA şi va încasa peste un milion de euro pentru performanţa ei.

Simona Halep a ajuns în 2014 în finala la Roland Garros, dar a pierdut-o în faţa Mariei Şarapova. Anul acesta era momentul revanşei, mai ales că românca avea un culoar favorabil. A ajuns entuziasmant în finala, unde a întâlnit-o pe letona de 20 de ani Jelena Ostapenko. Halep, numărul 2 mondial începând de luni, a câştigat primul set, a condus 3-0 în al doilea, pe care l-a pierdut, iar în decisiv a avut 3-1 şi se putea distanţa la 4-1, însă letona a întors jocul. Cu lovitură robotizate, puştoaica n-a lăsat-o să respire pe Halep şi s-a impus 4-6, 6-4, 6-3, după aproape două ore de joc. ”Sunt tristă că nu am reuşit să câştig”, şi-a început românca discursul la finalul partidei.

“Mulţumesc lui Darren, Teo, familiei, e o zi dură că nu am reuşit câştiga, dar trebuie să muncim şi să credem. Poate nu am fost gata să câştig aici, dar sper să mai am şansa să ajung aici şi să câştig... Este visul meu şi sper ca la un moment dat să mi-l împlinesc!”, a mai spus Simona. Deşi a ratat ocazia de a deveni lider mondial – o premieră pentru România - Halep are şi motive de bucurie. Finala la Marele Şlem francez i-a adus  un bonus financiar substanţial: peste un milion de euro.

Ostapenko, în extaz: «Încă nu cred că am câştigat»


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Jelena Ostapenko a fost surpriza turneului parisian. Letona, locul 47 WTA, a trecut în primul tur de Chirico, apoi de Monica Puig, Tsurenco, în optimi s-a impus în faţa lui Stosur, în sferturi a trecut de Wozniacki, iar în semifinale a bătut-o pe Bacsinszky. După ce a reuşit să treacă şi de Halep, letona care a împlinit 20 de ani joi, a declarat:” Era visul meu să ajung aici, nu pot să cred că am câştigat. Este un turneu uimitor şi încă nu realizez că am cucerit trofeul la Roland Garros”.

L-a «imitat» pe Kuerten


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

Jelena Ostapenko a bătut sâmbătă un record care era în picioare din 8 iunie 1997 (data la care s-a născut letona) și îi aparținea brazilianului Gustavo Kuerten. Atunci sud-americanul reușea să cucerească Openul francez deși nu mai câștigase nici un trofeu în carieră. Așa s-a întâmplat și acum cu tenismena letonă, care, la 20 de ani, s-a impus pentru prima dată fix la Roland Garros. În plus, Jelena, care va fi de mâine locul 12 WTA, în urcare 35 de poziţii, este prima jucătoare care triumfă la turneul  de la Paris deși nu e cap de serie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net