Ploaia, cel mai greu adversar al Simonei

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a mărturisit  că doreşte să  cucerească titlul  la Eastbourne
Simona Halep a mărturisit că doreşte să cucerească titlul la Eastbourne

Simona Halep a avut o zi infernală la Eastbourne, ultimul turneu dinaintea Marelui Şlem de la Wimbledon. La prânz a jucat continuarea meciului cu Duan, oprit marţi, 27 iunie, din cauza ploii, confruntare pe care a câştigat-o în trei seturi, iar câteva ore mai târziu s-a duelat cu bulgăroaica P

ironkova. A condus primul act, dar l-a pierdut, deşi a avut şapte mingii de set, iar în manşa a doua vremea schimbătoare din Marea Britanie a făcut iar legea. Jocul s-a oprit la 2-1 pentru bulgăroaică şi urma să se reia în cazul în care ploaia s-ar fi oprit.

După eşecul din finala de la Roland Garros, Simona Halep a decis că este cazul să plece în vacanţă şi să uite câteva zile de tenis. S-a relaxat în Grecia, dar, de la mijlocul săptămânii trecute, s-a reapucat de treabă. Primul turneu, cel de la Eastbourne, ultima repetiţie înaintea Marelui Şlem de la Wimbledon. Simona a jucat marţi doar trei game-uri în meciul ei de debut pe iarbă din acest sezon. Partida  cu Ying-Ying Duan, din China, a fost întreruptă de ploaie şi reluată ieri la prânz. Românca s-a încălzit mai greu, a pierdut primul set, 6-3, dar a revenit puternic şi le-a câştigat pe următoarele două, calificându-se în optimi. După nici cinci ore, Simona a revenit din nou pe teren, de această dată în compania bulgăroaicei Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA, cea care o învinsese dimineaţă pe Monica Niculescu. Simona avea avantajul moral al succesului în singurul meci direct (scor 6-4, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Dubai, în 2015), însă acest lucru nu prea a contat. În primul act a avut nu mai puţin de şapte mingi de set, pe care le-a ratat, dându-i bulgăroaicei şansa de a-l câştiga la tie-break. Pironkova a început decisă şi setul următor, au fost break-uri şi rebreak-uri, însă în cele din urmă, la 2-1 pentru adversara Simonei, jocul a fost oprit din cauza ploii. Organizatorii au primit veşti proaste de la meteorologi în privinţa precipitaţiilor şi au decis să le trimită pe jucătoare la vestiare. În funcţie de starea vremii urma să se decidă dacă meciul va continua sau va fi reprogramat, o hotărâre în acest sens era aşteptată după închiderea ediţiei ziarului nostru.

Monica, umilită de ocupanta locului 149 WTA

simeon stalpnicul png

Ziua nu a fost deloc bună în proba de simplu pentru Monica Niculescu. Românca a jucat în turul doi cu bulgăroaica Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA, şi a avut ocazia unui duel cu Simona Halep în optimi. Pironkova a jucat impecabil şi s-a impus în două seturi, fără drept de apel, 6-0, 6-4, în doar 62 de minute. Niculescu, poziţia 49 în clasamentul mondial, va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 5.155 de dolari.

Cîrstea nu s-a răzbunat

simeon stalpnicul png

Unul dintre cele mai aşteptate dueluri de la Eastbourne a fost cel dintre Sorana Cîrstea şi britanica Johanna Konta, protagonistele meciului din Fed Cup de la Mamaia, confruntare care s-a terminat cu un scandal enorm şi suspendarea lui Ilie Năstase. În urmă cu două luni, Konta s-a impus pe zgură, iar ieri a câştigat în faţa româncei şi pe iarbă. Johanna, locul şapte mondial, a ajuns în optimi după succesul în două seturi, 6-2, 6-2, contra Soranei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net