Patimile Simonei! Cât s-a chinuit românca în cele 2 săptămâni la Australian Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep a avut multe probleme medicale la Melbourne
Simona Halep a avut multe probleme medicale la Melbourne

Australian Open a însemnat pentru Simona Halep cel mai epuizant turneu de până acum. Românca a ajuns în finală pentru prima dată la Melbourne, dar, timp de două săptămâni, a fost ”măcinată” de multe probleme medicale.

Puternică fizic și psihic, ea s-a remontat de fiecare dată, însă, după ultimul meci, cel cu Wozniacki, organismul Simonei a cedat. Halep a ajuns la spital unde I s-au administrat perfuzii pentru a putea fi ”pusă pe picioare” pentru a reveni în țară.

Simona Halep a plecat la Melbourne cu gândul de a câștiga fiecare meci. De la prima partidă a avut însă ghinionul de a se accidenta și, înaintea jocurilor, se făceau pariuri vizavi de posibilitatea ca ea să apară pe teren la următoarea confruntare. Românca a strâns din dinți de fiecare dată, deși glezna stângă i-a făcut probleme zi de zi în cele două săptămâni la Australian Open, iar temperaturile ridicate și umiditatea i-au îngreunat și mai mult misiunea.


    În meciul din primul tur s-a accidentat la glenza stângă
În meciul din primul tur s-a accidentat la glenza stângă

”Nici nu mai îmi simt glezna”, spunea Simona la finalul jocului din runda inaugural. Lucrurile s-au agravat pe parcursul turneului, ajungându-se în situația în care favorita principală a competiției nici nu se mai antrena, ci folosea ziua dintre partide doar pentru a-și odihni piciorul.


    În jocul maraton cu Davis, Simona a acuzat dureri musculare
În jocul maraton cu Davis, Simona a acuzat dureri musculare

Pentru Halep, Australian Open a însemnat un drum extrem de greu, cu atât mai mult cu cât a avut parte de cele mai lungi emciuri din carieră, dar și cele mai extenuante. Tocmai de aceea, cu regularitate, ea a avut nevoie de intervenția medicilor sau a fizioterapeuților pentru a termina partidele.

Finala cu Wozniacki nu a făcut excepți, Simona resimțind didn plin oboseala acumulată, dar și căldura insuportabilă de a Melbourne.


    În timpul finalei cu Wozniacki a cerut ajutorul medicilor
În timpul finalei cu Wozniacki a cerut ajutorul medicilor

De altfel, la câteva ore după meciul pierdut cu daneza, Halep a ajuns la spital. Lumea s-a îngrijorat văzând-o pe jucătoarea noastră cu perfuzii, însă tatăl ei, Stere Halep a ținut să liniștească oamenii. ”Lumea să fie liniștită! A făcut doar o perfuzie de magneziu, timp de 10 minute. Atât! Este totul perfect, este în drum spre casă! A fost greu, dar trebuie să acceptăm și esecurile. Nu a fost să fie și cred că durerile căpătate de-a lungul turneului au costat-o titlul. Va trebui să facă o pauză acum, pentru a se recupera.”, a spus Stere Halep pentru Antena1.


    După ultimul meci de la Australian Open, Simona a ajuns la spital
După ultimul meci de la Australian Open, Simona a ajuns la spital

A jucat peste 14 ore

Simona Halep a avut meciuri maraton la Australian Open.  Cel mai lung dintre cele șapte disputate la ediția din 2018 a turneului de la Melbourne a fost cel din turul trei, cu Lauren Davis, 225 de minute. În finala cu Wozniacki românca a stat pe teren aproape trei ore, iar în semifinala câștigată contra lui Kerber două ore și 20 de minute. În total, a jucat 862 de minute efectiv, adică aproximativ 14 ore și jumătate.

  • Turul 1 - Destanee Aiava – 111 minute
  • Turul 2-  Eugenie Bouchard – 65 minute
  • Turul 3 -  Lauren Davis – 225 minute
  • Optimi  - Naomi Osaka – 79 minute
  • Sferturi - Karolina Pliskova – 72 minute
  • Semifinală – Angelique Kerber -140 minute
  • Finală – Caroline Wozniacki – 170  minute

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net