Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu se luptă pentru titularizarea la simplu

Ultima actualizare:

    Bune jucătoare de simplu, Irina Begu și Monica Niculescu pot face și un dublu valorosFoto: Guliver / GettyImages
Bune jucătoare de simplu, Irina Begu și Monica Niculescu pot face și un dublu valorosFoto: Guliver / GettyImages

Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu își dispută poziția de rachetă nr. 2 în echipa de Fed Cup a României pentru semifinala cu Franța, de la Rouen, din 20 și 21 aprilie

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu s-a confruntat zilele acestea cu o problemă, una la care va da răspuns până mâine, la tragerea la sorți. Și anume să o aleagă pe a doua jucătoare de simplu pentru semifinala cu Franța, din acest weekend.Cu patru reprezentante în Top 100, respectiv cu opt în Top 200 mondial, România este, la ora aceasta, una dintre forțele tenisului, la feminin. Din acest motiv, lotul pentru disputele din Fed Cup se alcătuiește mult mai ușor. Totuși, apar și probleme. Iar cu una dintre ele se confruntă acum Segărceanu, care trebuie să decidă cine o va secunda pe Simona Halep în meciurile de simplu ale semifinalei cu Franța. Poziție pentru care concurează trei jucătoare.Firește că o condiție ar fi forma de moment. Iar bilanțul înregistrat în circuitul WTA, anul acesta pare edificator: Monica Niculescu (locul 132) – 11 victorii / 6 înfrângeri, Irina Begu (locul 83) – 6/8, Mihaela Buzărnescu (locul 30) – 3/11. Ultima este dezavantajată și de faptul că a pierdut ambele dispute ale meciului din Cehia, în sferturile de finală. Pe de altă parte, însă, Segărceanu va ține cont și de istoricul celor trei pe zgură. O suprafață despre care Monica, de pildă, spunea prin 2014 că o urăște... Irina, în schimb, a recunoscut deseori că zgura e preferata ei. În timp ce Mihaela are avantajul că a disputat deja meciuri pe această suprafață, la Charleston, la începutul acestei luni. 

Monica Niculescu, pe plus cu franțuzoaicele

Un alt aspect important în desemnarea jucătoarei noastre nr. 2 de simplu îl reprezintă palmaresul din meciurile cu componentele echipei Franței. Capitol la care cel mai bine stă tot Monica Niculescu: 1-0 cu Caroline Garcia (zgură), 2-1 cu Alize Cornet (majoritatea pe hard), 3-0 cu Kristina Mladenovic (hard), 7-4 cu Pauline Parmentier (hard) și 0-1 cu Fiona Ferro (hard). E adevărat, nici Irina Begu nu se prezintă prea rău: 2-4 cu Garcia (majoritatea pe zgură), 2-0 cu Cornet (hard), 3-3 cu Parmentier (zgură), 1-0 cu Ferro (zgură) și 0-0 cu Mladenovic. În timp ce Mihaela Buzărnescu, care n-a jucat niciodată cu Garcia, Mladenovic și Parmentier, e la egalitate, 1-1, cu Cornet (hard) și a pierdut singurul ei meci cu Ferro (zgură). Semifinala Franța – România se va disputa la Rouen, sâmbătă, 20 aprilie, (ora 15.00) și duminică, 21 aprilie (14.00), fiind transmisă în direct de Digi Sport și Telekom Sport. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
sorana cirstea la roma jpg
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net