Marius Copil și-a luat revanșa, România a câștigat cu Zimbabwe

Ultima actualizare:

    Marius Copil n-a mai repetat erorile făcute în meciul de vineriFoto: Guliver / GettyImages
Marius Copil n-a mai repetat erorile făcute în meciul de vineriFoto: Guliver / GettyImages

Arădeanul Marius Copil a adus României punctul decisiv în meciul câștigat (4-1) cu Zimbabwe, în turul 1 al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis

Învins cu totul neașteptat, vineri, Marius Copil a postat imediat un mesaj în care și-a cerut public scuze colegilor și românilor. Favorită, echipa României a câștigat (4-1) disputa cu Zimbabwe, găzduită de Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Astăzi, în a doua zi a întrecerii, perechea Horia Tecău / Florin Mergea s-a impus cu 6-1, 6-4 în fața cuplului Benjamin Lock / Courtney John Lock, iar apoi Marius Copil (80 ATP) a adus punctual decisiv grație victoriei (6-4, 7-5) din meciul cu Takanyi Garanganga (locul 449 ATP). Practic arădeanul s-a revanșat pentru eșecul neașteptat (4-6, 5-7) suferit vineri, în fața lui Benjamin Lock (546 ATP). 

Filip Jianu ”a închis” meciul

Afectat, Marius a postat imediat pe rețelele sociale următorul mesaj: "Vreau să îmi cer scuze faţă de colegii mei şi faţă de români. Din păcate, trec printr-o perioadă dificilă şi nu am fost deloc în formă astăzi. În tenis este ca şi în viaţă. Sunt suişuri şi coborâşuri. De la începutul anului s-a simţit un regres, dar fac tot posibilul să mă regăsesc şi să joc din nou la capacitate maximă. Aştept cu optimism victoriile şi sunt sigur că vor apărea curând”, a scris jucătorul numărul 1 al echipei de Cupa Davis a României, care mai apoi l-a felicitat pe Dragoș Dima (327 ATP) pentru victoria sa cu 6-3, 6-3, din meciul de vineri cu Takanyi Garanganga.În ultimul meci al întâlnirii, Filip Cristian Jianu l-a învins (6-3, 7-5) pe Mehluli Don Ayanda Sibanda. În aceeași grupă a Cupei Davis, zona Europa/Africa, s-a mai disputat un singur meci, Maroc - Lituania (2-3). Partidele Africa de Sud - Bulgaria, Danemarca - Turcia, Egipt - Slovenia și Norvegia - Georgia se vor disputa în 13 și 14 septembrie. În contextul schimbărilor care au vizat formatul competiției, disputele asigură menținerea în această divizie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net