Konta nu se teme de Halep. ”Simona nu știe cum m-am simțit eu la FED Cup!”

Ultima actualizare:

    Konta și Halep se întâlnesc în sferturile de fianlă de la Wimbledonbfoto: Getty
Konta și Halep se întâlnesc în sferturile de fianlă de la Wimbledonbfoto: Getty

Johanna Konta (7 WTA) s-a impus în fața Carolinei Garcia (22 WTA) cu 7-6, 4-6, 6-4 și s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, unde marți, 11 iulie, o va înfrunta pe românca noastră, Simona Halep (2 WTA). Britanica este încrezătoare în forțele-i proprii, deși recunoaște că va fi un duel dur.

Konta este prima jucătoare din ultimii 33 de ani din Marea Britanică ce a atins sferturile de finală de la Wimbledon. Ea și Halep s-au mai confruntat de două ori în acest an și și-au împărțit victoriile, Simona câștigând la Fed Cup, scor 6-1, 6-3, în timp ce Johanna s-a impus în sferturile de finală de la Miami, cu 3-6, 7-6, 6-2.

"E foarte entuziasmant să joc în semifinale la Wimbledon, au trecut mulți ani de la performanțele lui Jo Durie. Sunt foarte fericită că am atins acest record, nu am cuvinte. Sunt fericită să fiu un exemplu și o inspirație pentru tinerele tenismene din Marea Britanie. A fost o plăcere să fac parte din această zi importantă de tenis la Wimbledon și să mă calific mai departe.

Am mai jucat de două ori anul acesta cu Simona Halep. Știu că va fi un duel dur, dar pot spune că ne cunoaștem bine, știm la ce să ne așteptăm una de la alta. Ce s-a petrecut la FED Cup a trecut, dar Halep nu are cum să știe cum m-am simțit eu", a zis Johanna Konta, potrivit GSP.

Marți, 11 iulie, Konta și Halep se vor confrunta în sferturile de finală de la Wimbledon, unde britanica este favorita gazdelor. Dacă românca noastră se va impune, va deveni noul lider WTA, iar dacă nu va trece de Konta, locul 1 va fi ocupat de Karolina Pliskova.

Vezi pe gsp. ro ce s-a întâmplat la FED Cup.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net