Halep luptă la Miami şi pentru locul 5

Ultima actualizare:

    Simona Halep  are de luptat la  Miami nu doar  cu adersarele, ci  şi cu umiditateaFOTO: Guliver/ GettyImages
Simona Halep are de luptat la Miami nu doar cu adersarele, ci şi cu umiditateaFOTO: Guliver/ GettyImages

Simona Halep a obţinut sâmbătă seara o victorie care este importantă din două puncte de vedere. În primul rând pentru că s-a calificat în sferturi, dar şi că are şanse foarte mari de a-şi păstra locul 5 în clasamentul WTA.

Învingătoare cu scorul de 6-4, 6-1 în faţa nemţoaicei Julia Goerges, Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami, acelaşi la care ea juca semifinala anul trecut. Acest succes, coroborat cu eliminarea cehoaicei Petra Kvitova în turul al treilea de către rusoaica Ekaterina Makarova, o pune pe jucătoarea noastră într-o ipostază favorabilă pentru revenirea pe locul 5 în clasamentul „live”. Ea era întrecută în această ierarhie de Kvitova, care profitase de faptul că Simonei i se scăzuseră 390 de puncte din total. Dacă va pierde diseară, atunci Simo va fi în cel mai bun caz pe 6.

Acum, printr-o calificare în sferturi care îi este la îndemână, având în vedere că va juca azi – ora nu a fost stabilită – contra britanicei Heather Watson, Simona va reveni în ierarhia „live” pe locul 5, pe care are toate şansele să şi-l păstreze şi de luni încolo. Dacă bate azi, doar două jucătoare îi mai pot ameninţa poziţia: Victoria Azarenka şi Roberta Vinci. Ambele jucătoare sunt obligate, pentru a trece de româncă, să obţină un rezultat mai bun ca Halep. 

Aseară, după închiderea ediţiei, au jucat în turul 3 la Miami şi celelalte două românce aflate în concurs, Irina Begu şi Monica Niculescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net