Halep ia «pauză» după pauză

Ultima actualizare:

    Simona a pierdut  în 70 de minute
Simona a pierdut în 70 de minute

Întoarsă din vacanţă, Simona Halep a dat un nou rateu în turneele de Mare Şlem şi a anunţat că se gândeşte la o altă perioadă de pauză în care să-şi trateze afecţiunea la genunchiul stâng.

La fel ca anul trecut, Halep şi-a luat adio de la Australian Open încă după primul meci. De această dată, americanca Shelby Rogers (locul 57 WTA) a dat de pământ cu a patra jucătoare a lumii, Simona fiind învinsă cu un categoric 6-3, 6-1. Explicaţiile româncei au fost de natură medicală, puţin ciudat în condiţiile în care sezonul 2017 abia a început, după aproape o lună de pauză în care Simona Halep ar fi avut timp să se pună la punct la capitolul fizic.

„Tot ce vreau e să fiu bine cu genunchiul. Am luat antiinflamatoare înainte de meci, la fel şi zilele trecute. Dar în tensiunea meciului, durerea a fost mai puternică şi n-am mai putut face mare lucru”, a declarat Halep despre întâlnirea cu Rogers. „S-ar putea să nu joc o perioadă pentru că genunchiul e sensibil şi nu vreau să agravez”, a completat constănţeanca.

Dacă va fi aşa, atunci Simona Halep nu va putea ajuta naţionala de Fed Cup a României în meciul din februarie cu Belgia, iar întoarcerea sa pe teren s-ar putea produce în cel mai fericit caz la turneele americane din luna martie (Indian Wells şi Miami).

Eliminarea prematură de la Australian Open nu fusese anunţată de nimic. Din contră, Simona Halep îşi schimbase modul de abordare al vacanţei de iarnă, ea plecând la Antipozi încă înainte de Sărbători, pentru acomodare şi antrenamente. Mai mult, în pauza competiţională, românca s-a pregătit zilnic sub comanda lui Darren Cahill, lucru care nu-l mai făcuse până atunci. „Cred că am muncit enorm în pregătire, am încercat să fiu mai profesionistă. Darren e supărat şi el. E greu să joci cu durere şi el e conştient de asta”, a precizat Halep.

Begu, la prima victorie din 2017


    Foto: Guliver/ GettyImages
Foto: Guliver/ GettyImages

După două eşecuri consecutive încă din primul tur la turneele de la Brisbane şi Sydney, Irina Begu a început cu adevărat sezonul în manşa inaugurală de la Australian Open. A 27-a favorită a competiţiei a avut un meci greu cu kazaha Şvedova, românca impunându-se în trei seturi (5-7, 6-3, 6-4). La noapte, în turul doi, Begu are prima şansă în faţa Kristinei Pliskova, sora geamănă a mult mai bine cotatei Karolina. Tot în primul tur la Melbourne, Patricia Ţig fost eliminată de portoricanca Puig (0-6, 1-6), iar Monica Niculescu şi Ana Bogdan au jucat în noaptea care a trecut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net