Finală românească la Madrid

Ultima actualizare:

    Parteneri la Bucureşti,  Tecău şi Mergea vor fi  adversari azi la Madrid
Parteneri la Bucureşti, Tecău şi Mergea vor fi adversari azi la Madrid

Turneul din capitala Spaniei a fost unul extrem de bun pentru români. Fetele au avut o săptămână de vis la Madrid, dar nici băieţii nu s-au lăsat mai prejos. Horia Tecău, alături de olandezul Rojer, dar şi Florin Mergea, cu partenerul său Rohan Bopanna, au ajuns în finala Mastersului de dublu.

Turneul patronat de miliardarul Ion Ţiriac le-a purtat noroc românilor. După rezultatele de excepţie ale fetelor, calificate patru în sferturi, iar Simona Halep a ajuns până în finală (n.r. desfăşurată aseară, după închiderea ediţiei), băieţii au venit şi ei cu succese notabile.

Astfel, sâmbătă la prânz, Horia Tecău şi partenerul său de dublu, Jean Julien Rojer, au câştigat semifinala cu perechea Herbert-Mahut. Cap de serie numărul trei, cuplul româno-olandez s-a impus în două seturi, 6-2, 7-6 (3), într-o oră şi 13 minute. Pentru accederea în ultimul act al competiţiei de la Madrid, de categorie Masters 1000, Tecău şi Rojer şi-au asigurat deja 600 de puncte în clasamentul ATP şi un cec de 138.400 de euro. Ei vor juca astăzi cu trofeul pe masă contra cuplului Florin Mergea-Rohan Bopanna, pe care i-au bătut în toate întâlnirile precedente.  Mergea şi Bopanna s-au impus în setul decisiv, 12-10, în faţa perechii Dodig-Melo. Meciul a fost unul de infarct, românul şi indianul câştigând primul set, 7-5, şi conducând cu 30-0 la scorul de 5-5 în setul doi, atunci când meciul s-a întrerupt din cauza ploii. Apoi, după reluare, Dodic şi Melo au luat setul doi şi s-a ajuns astfel în decisiv, unde Florin şi Rohan au avut nervii mai tari. Finala de astăzi, dintre cei doi români, aflaţi faţă în faţă din nou, este practic, reeditarea finalei Turneului Campionilor, din 2015. Anul acesta Florin şi Horia au jucat împreună un turneu, cel de la Bucureşti, pe care l-au şi câştigat. De altfel, la Madrid, ei se şi antrenează împreună, sub supravegherea lui Andrei Pavel, căpitanul nejucător din Cupa Davis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net