Fabulos: Simona Halep va juca a 30-a finală în circuitul WTA!

Ultima actualizare:

    Halep a câştigat turneul de la Shenzhen şi în 2015
Halep a câştigat turneul de la Shenzhen şi în 2015

Finală la simplu, finală la dublu şi Simona Halep are şansa unei „duble” istorice în turneul de la Shenzhen (China). Oricum ar fi, tenismena noastră va evolua sâmbătă în a 30-a finală a carierei, la opt ani distanţă de prima.

O singură dată i s-a mai întâmplat Simonei să joace cu trofeul pe masă la simplu şi la dublu, în cadrul aceluiaşi turneu. În 2016, la Toronto, Halep a câştigat la simplu, pentru a fi învinsă la dublu, în pereche cu conaţionala Monica Niculescu. Scenariul de acum de la Shenzhen e unul oarecum similar. Lidera mondială şi-a confirmat statutul de mare favorită la simplu şi a defilat până în ultimul act. Vineri, semifinala cu Irina Begu a fost fără istoric, Halep impunându-se la pas, scor 6-1, 6-4. Ca şi în competiţia din Canada amintită mai sus, Simona a prins finala şi la dublu, tot în compania unei românce. Culmea, e vorba chiar de Irina Begu, cele două compatrioate aflându-se ieri într-o postură inedită.

Astfel, la doar câteva ore după confruntarea directă de la simplu, Halep şi Begu au făcut pereche şi au câştigat dramatic semifinala de dublu contra dublului format din rusoaica Blinkova şi nemţoaica Geuer (6-2, 6-7, 10-6 în super tie-break).

Pentru Halep, parcursul perfect de la Shenzhen o ajută să mai pună o cărămidă la palmaresul impresionant construit până în prezent. Mai exact, sportiva noastră va bifa a 30-a finală în turneele WTA (a 28-a la simplu şi doar a doua la dublu, după cea pierdută la Toronto). Numărătoarea a început la 1 mai 2010, atunci când Halep juca în premieră într-o finală WTA, pe tărâm african, în Maroc. De-atunci, Simona Halep a câştigat 15 trofee la simplu, pierzând alte 12 finale.

Sâmbătă dimineaţă, ziua finalelor de la Shenzhen începe la 08.00 (ora României), cu ultimul act la simplu. Mult aşteptata confruntare Halep – Şarapova a fost deturnată însă de surprinzătoarea Katerina Siniakova din Cehia, o tenismenă de 21 de ani clasată pe locul 47 în lume. Aceasta a învins-o pe Şarapova în trei seturi (6-2, 3-6. 6-3) şi îşi va apăra astfel trofeul cucerit anul trecut la Shenzhen. În urmă cu un an, Siniakova a bătut-o chiar pe Halep în turul secund, oferind confruntării de astăzi un parfum aparte. „Vreau revanşa”, a anunţat Simona, în timp ce jucătoarea din Cehia e sigură de faptul că românca o va trata mult mai serios decât în 2017.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net