Ele vor s-o dea jos pe Halep de pe locul 1

Ultima actualizare:

    Simona Halep a primit un trofeu simboic la finalul meciului cu Ostapenko, cifra 1 din floriFoto: Twitter
Simona Halep a primit un trofeu simboic la finalul meciului cu Ostapenko, cifra 1 din floriFoto: Twitter

Tenismena noastră şi-a aflat cele şapte adversare de la Turneul Campioanelor, acolo unde ar putea fi detronată din poziţia de lideră mondială.

Peste numai o săptămână, începând de duminica viitoare, Simona Halep va da ultima bătălie a anului în Singapore. Turneul Campioanelor e prima ocazie pentru româncă de a-şi apăra statutul de „number one” în tenisul feminin.

După ce a devenit în premieră lideră mondială, Simona Halep e în faţa unei noi provocări, aceea de a câştiga pentru prima dată Turneul Campioanelor, tradiţionala „finală” a anului în circuitul WTA. În Singapore se vor aduna cele mai în formă opt tenismene, pe baza unui clasament realizat exclusiv cu performanţele din 2017. Şi la acest capitol, primul loc e ocupat de Simona, care a strâns 40 de puncte peste principala sa rivală a momentului, iberica Garbine Muguruza. Alături de cele două, la Turneul Campioanelor s-au mai calificat cehoaica Pliskova, ucraineanca Svitolina, americanca Venus Williams, daneza Wozniacki, letona Ostapenko şi franţuzoaica Garcia. Se vor trage la sorţi două grupe de căte patru jucătoare, în care Halep şi Muguruza vor fi „capi de serie”, astfel că acestea nu se vor putea întâlni decât în semifinale sau în marea finală.

Dincolo de miza câştigării preţiosului trofeu, Turneul Campioanelor va stabili şi tenismena care va termina anul 2017 pe primul loc în ierarhia WTA. În cursa propriu-zisă sunt doar Halep, Muguruza, Pliskova şi Svitolina, însă celelalte patru jucătoare vor „arbitra” această dispută încinsă pentru supremaţie. În cazul Simonei, calculele sunt simple. În primul rând, ea trebuie să obţină cel puţin aceleaşi rezultate ca ale Garbinei Muguruza. Distanţa dintre cele două e în prezent una minimă (40 de puncte) şi poate fi recuperată chiar cu o singură victorie în plus în faza grupelor. În schimb, şansele ca Pliskova sau Svitolina să urce pe locul 1 sunt minime, fiind condiţionate atât de câştigarea turneului cât şi de eliminări premature ale Simonei şi Garbinei.

Confruntările directe ale Simonei cu cele 7 rivale

Garbine Muguruza. Scorul e 3-1 pentru jucătoarea din Spania, care a distrus-o pe Simona în ultimul meci direct, 6-1, 6-0 în finala de la Cincinnati din luna august.

Karolina Pliskova. Halep o conduce pe cehoaică (5-2), reuşind să se impună în precedentele două partide, ultima dată în semifinala de la Roland Garros.

Elina Svitolina. Cele două jucătoare şi-au împărţit victoriile (2-2), însă ucraineanca are avantajul psihologic al succesului cu 6-1, 6-1 din semifinala de la Toronto, în urmă cu două luni.

Venus Williams. Românca şi americanca nu s-au mai întâlnit din 2015, atunci când a câştigat Halep. Sora mai mare a Serenei o conduce însă pe Simona cu 3-1 la rezultate directe.

Caroline Wozniacki. Daneza are 3-2 la general şi a câştigat ultimele două meciuri contra Simonei Halep, ultima dată la Eastbourne, în vara acestui an, pe iarbă.

Jelena Ostapenko. Halep şi-a învins recent „coşmarul” de la Roland Garros, egalând scorul (1-1) în confruntările cu tânăra jucătoare din Letonia.

Caroline Garcia. Acum o săptămână, franţuzoaica a învins-o pe Halep în finala de la Beijing, iar românca păstrează un avantaj minim (2-1) în istoria întâlnirilor cu Caroline.

Clasamentul WTA la zi

1. Simona Halep  6.175

2. Garbine Muguruza     6.135

3. Karolina Pliskova      5.605

4. Elina Svitolina 5.465

5. Venus Williams         4.642

6. Caroline Wozniacki   4.540

7. Jelena Ostapenko       4.510

8. Svetlana Kuzneţova   3.950

Clasamentul anului 2017

1. Simona Halep  5.675

2. Garbine Muguruza     5.635

3. Karolina Pliskova      5.105

4. Elina Svitolina 5.000

5. Venus Williams         4.642

6. Caroline Wozniacki   4.640

7. Jelena Ostapenko       4.510

8. Caroline Garcia          3.795

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net