Ei sunt noii lideri mondiali

Ultima actualizare:

    Nadal va începe  azi a 142-a  săptămână ca  lider mondial ATP
Nadal va începe azi a 142-a săptămână ca lider mondial ATP

Ziua de luni (21 august) va rămâne în istoria tenisului ca una inedită: s-au schimbat liderii mondiali în trei dintre cele patru probe profesioniste. După închiderea ediţiei, Simona Halep ar putea completa careul schimbărilor. Click! vă face cunoştinţă cu noii lideri mondiali şi cum au ajuns să ocupe prima treaptă.

Rafael Nadal, simplu masculin

Ajuns la 31 de ani, spaniolul a avut o revenire fantastică în acest an. Cu un sezon de zgură aproape perfect, ibericul a adunat cea mai mare parte a punctelor pe această suprafaţă, iar acum a profitat de retragerea de la Cincinnati a fostului lider mondial, Andy Murray, pentru a urca pe primul loc. Adică acolo unde a mai fost timp de 141 de săptămâni în carieră, ultima oară în iulie 2014.

Henri Kontinen, dublu masculin

simeon stalpnicul png

Finlandezul are 27 de ani şi victoria obţinută în ianuarie, alături de John Peers, la Australian Open, a fost cea mai mare din carieră. Calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati şi eliminarea fostului lider, brazilianul Marcelo Melo, l-a adus în premieră pe Kontinen pe cea mai înaltă treaptă a clasamentului. El e primul finlandez din istoria tenisului care ajunge lider mondial.

Lucie Safarova, dublu feminin

simeon stalpnicul png

Cehoaica în vârstă de 30 de ani a urcat pe primul loc graţie punctelor acumulate prin calificarea în semifinalele de la Cincinnati. Ea a depăşit-o în ierarhie pe fosta ei parteneră, Bethanie Mattek Sands, cu care a cucerit anul acesta titlurile la Australian Open şi Roland Garros. După accidentarea de la Wimbledon suferită în meciul cu Sorana Cîrstea, americanca a fost nevoită să se retragă temporar. Până la revenirea lui Bethanie, Lucie a făcut pereche cu Barbora Strykova, ajungând, iată, în premieră lider mondial.

Ilie Năstase a devenit lider tot în august

simeon stalpnicul png

Luna august pare una predestinată schimbărilor din fruntea clasamentelor mondiale. Ilie Năstase a devenit primul lider al clasamentului jucătorilor profesionişti de tenis ATP în data de 23 august 1973. Atunci s-a publicat pentru prima dată în istorie ierarhia mondială, bazată pe rezultatele obţinute de sportivi în ultimele 12 luni. Ilie a fost în fruntea ierarhiei 40 de săptămâni, până pe 3 iunie 1974, când a fost devansat de australianul John Newcombe. Ulterior, românul a recunoscut că acea perioadă a fost pe cât de frumoasă pe atât de stresantă: „Eu nu mi-am propus să devin lider mondial poate şi pentru că atunci cînd eram copil nu exista clasamentul. O dată ce am ajuns acolo, toată lumea voia să mă învingă”, a declarat el într-un interviu.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net