Cine este Cori Gauff, puștoaica de 15 ani care a învins-o pe Venus Williams la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Cori GauffFOTO: Guliver/ Gettyimages
Cori GauffFOTO: Guliver/ Gettyimages

La doar 15 ani, Cori Gauff este noua senzație a tenisului mondial. Statutul ei a devenit și mai pregnant după ce a reușit să o elimine, în primul tur de la Wimbledon, pe Venus Williams, o jucătoare cu 24 de ani mai mare și fost lider WTA.

Cori Gauff a fost senzația zilei inaugurale a turneului de la Wimbledon. Ea a învins-o cu scorul de 6-4 6-4 pe Venus, iar la final a izbucnit în lacrimi: ”Sinceră să fiu, nu știu ce simt. E prima dată când am plâns după un meci. Nici nu știu să explic cum mă simt”, a spus adolescent la BBC. ”Mi-am spus mereu să stau calmă. Nu am jucat niciodată pe un teren atât de mare. A trebuit să-mi spun că liniile sunt aceleași, chiar dacă totul pare mai mare. Am încercat să stau calmă”, a mai spus ea.

Cori Gauff intrase deja în istoria competiției înainte de a disputa meciul cu Venus. Ea era cea mai tânără tenismenă care a reușit vreodată să pătrundă pe tabloul principal în urma calificărilor. Având doar 15 ani și 3 luni), Cori câștigase, înaintea începerii turneului de la Londra, doar 60.000 de euro. Acum, aproape și-a triplat suma din conturi. Numai că, deși la o vârstă atât de fragedă, ea nu are probleme cu banii. Talentul său a făcut-o remarcată pentru sponsori renumiți, care au ținut să facă parte din echipa ei. Printre ei, și compania italiană de alimente Barilla Group, care colaborează și cu elvețianul Roger Federer. Sumele din contracte sunt amețitoare pentru adolescenta Cori Gauff, revista Forbes estimând că ea a depășit deja pentru anul 2019 suma de un milion de dolari.

Noul copil-minune din tenisul feminin are toate motivele să spere la o carieră grandioasă. La numai 12 ani, ea a câștigat turnee rezervate jucătoarelor sub 18 ani, iar anul trecut, în 2018, a triumfat în competiția de junioare de la US Open. Ea a moștenit talentul pentru sport de la părinți, tatăl practicând baschetul, iar mama fiind o fostă atletă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net