Calcule: cum ajunge Halep numărul 1 în lume după US Open

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a fost eliminată de Maria Şarapova în primul tur la US Open, dar românca păstrează şanse de a se urca pe fotoliul de lideră mondială la finalul competiţiei de la New York.

În acest moment, Halep este pe primul loc în lume într-un clasament virtual, făcut după ce tuturor jucătoarelor le-au fost scăzute punctele câştigate anul trecut la US Open.

Cu 5.965 de puncte, Simona este urmată de jucătoarea iberică Garbine Muguruza, cu 5.860 de puncte. Cu încă două victorii la US Open, tenismena spaniolă o va depăşi însă pe Halep. În turul doi, Muguruza se va duela cu chinezoaica Duan, iar apoi cu învingătoarea meciului Magdalena Rybarikova - Krystina Plyskova.

În afară de Halep şi Muguruza, în bătălia pentru primul loc se află alte cinci jucătoare (Svitolina, Pliskova, Wozniacki, Kuzneţova şi Venus Williams), dar care au nevoie de o conjunctură extrem de favorabilă şi puţin probabilă.

Astfel, dacă Muguruza va fi eliminată în următoarele două tururi, şansele Simonei Halep de a deveni "number 1" cresc considerabil. Românca ar mai putea fi împiedicată de o semifinală făcută de Svitolina, de o finală a Karolinei Pliskova sau de un succes al uneia dintre celelalte trei jucătoare implicate în această cursă palpitantă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net