Bethanie Mattek Sands se recuperează miraculos!

Ultima actualizare:

    Sorana Cirstea a fost prima care a ajuns langa Mattek SandsFoto: GettyImages
Sorana Cirstea a fost prima care a ajuns langa Mattek SandsFoto: GettyImages

Cu genunchiul făcut praf în iulie, la meciul cu Sorana Cîrstea, tenismena americana Bethanie Mattek Sands a început deja să facă genuflexiuni.

Toată lumea a fost şocată de accidentarea americancei Bethanie Mattek-Sands din timpul meciului cu Sorana Cîrstea, din turul secund de la Wimbledon. Imaginile cu jucătoarea de tenis prăbuşită pe gazon şi strigând după ajutor au emoţionat toţi fanii tenisului. Click! vă prezintă cum decurge recuperarea sportivei.


    Bethanie imediat dupa operatieFOTO: Instagram
Bethanie imediat dupa operatieFOTO: Instagram

Pe 6 iulie 2017 cariera americancei Bethnie Mattek Sands părea că s-a sfârşit. Era setul decisiv al meciului din turul 2 de la Wimbledon contra Soranei Cârstea când, la o răsucire, genunchiul drept al ocupantei locului 103 WTA la simplu a cedat. Americanca – lider mondial în clasamentul de dublu - s-a prăbuşit cu un urlet de durere, apoi, timp de aproape 10 minute, s-a văitat pe bună dreptate, dar în van, căci niciun medic nu a intervenit pentru a întrerupe agonia. Pentru noi totul a fost şi mai marcant, deoarece totul s-a desfăşurat sub ochii Soranei Cîrstea, adversara de atunci a lui Bethanie. Verdictul medicilor a venit necruţător: ruptură de tendon şi o deplasare a rotulei de la genunchiul drept, astfel că operaţia era singura posibilitate ca sportiva să mai poate merge. Despre tenis venea vorba abia din anul viitor.

La o zi după acea accidentare, Mattek Sands transmitea un mesaj emoţionant pe Instagram, subliniind ajutorul dat de Sorana Cîrstea: „Îmi amintesc când a venit Sorana la mine şi a vorbit cu mine, mi-a spus că totul va fi în regulă. Cred că este extraordinar, pentru că suntem toate adversare în circuit şi totuşi multe jucătoare sunt prietenele mele. În acel moment Sorana era acolo în calitate de prietenă a mea. Nu conta că eram în timpul unui meci. Înseamnă mult pentru mine. Este o persoană extraordinară”, a povestit, cu lacrimi în ochi, Bethanie. Aşa cum era de aşteptat, românca a fost printre primele care au vizitat-o la spitalul din Londra, acolo unde americanca purta o orteză.


    Sorana Cirstea a vizitat-o la spital pe Mattek Sands
Sorana Cirstea a vizitat-o la spital pe Mattek Sands

Aceasta era obligatorie pentru reducerea inflamaţiei genunchiului, care nu putea fi realizată decât prin imobilizare, pentru că după câteva zile, la New York, ea a înlocuit orteza cu un bandaj imens, absolut necesar după operaţie.

Cu un optimism debordant, Bethanie şi-a ţinut la curent fanii cu bunul mers al recuperării. Ea i-a uimit şi pe medici cu ambiţia sa, ajungând ca acum, după două luni de la operaţie, să poată face genuflexiuni şi să lucreze la aparatele speciale pentru recuperarea elasticităţii genunchiului drept.


    Americanca face deja genuflexiuniFOTO: Instagram
Americanca face deja genuflexiuniFOTO: Instagram

Pentru că este o persoană foarte jovială şi o prezenţă deloc intimidată de camerele de filmat, fosta campioană de la Australian open 2012, când a făcut pereche cu Horia Tecău, a colaborat şi cu Eurosport pe perioada US Open, având numeroase apariţii în direct şi luând numeroase interviuri vedetelor turneului, printre care şi Simona Halep.

Dacă totul merge aşa cum este prevăzut, Bethanie Mattek-Sands va reveni la antrenamente peste o lună. În competiţii ar urma să joace în jurul lunii februarie, totul depinzând, însă, de cum va răspunde genunchiul la efort.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net