Am rămas în elita tenisului. România a învins Marea Britanie cu 3-2

Ultima actualizare:

    Hora bucuriei echipei de Fed Cup a României  FOTO: Sportpictures.eu
Hora bucuriei echipei de Fed Cup a României FOTO: Sportpictures.eu

România şi-a asigurat prezenţa şi în viitoarea ediţie a Grupei Mondiale II a Fed Cup la capătul unui meci care a fost mai dramatic în afara terenului decât în interiorul lui.

Pornite ca favorite în confruntarea cu Marea Britanie, româncele au confirmat aşteptările, impunându-se fără emoţii. Scorul final, 3-2 pentru ţara noastră, a fost strâns doar pentru că la ora ultimului meci conduceam deja cu 3-1, astfel că Simona Halep le-a putut face un cadou fanilor ei din Constanţa şi a jucat şi la dublu.

Pentru jucătoarea născută la mai puţin de 3 kilometri de clubul la care s-a jucat întâlnirea, revenirea pe zgura de acasă a însemnat o adevărată renaştere. A câştigat, pentru prima dată în ultimii 4 ani, ambele meciuri de simplu şi a făcut-o extrem de categoric. De altfel, chiar partida care părea cea mai dificilă, cea cu Johanna Konta, numărul 7 mondial, a fost şi cea mai uşoară. Halep s-a impus cu 6-1, 6-3, recunoscând că s-a simţit perfect: „Am făcut un meci bun. Cred că am jucat la cel mai înalt nivel al meu din ultimul an. Am fost foarte motivată şi m-am focusat numai pe meci, să câştig partida. De fiecare dată când am jucat contra ei am condus şi am dominat meciurile, dar nu le-am putut închide. Astăzi am ştiut ceea ce trebuie să fac. Sunt foarte bucuroasă de ceea ce am făcut pe teren”, a spus Halep, după meci.

Punctul victoriei a fost adus de Irina Begu, care după două ore de joc a reuşit să o învingă pe Heather Watson cu 6-4, 7-5. „Sunt foarte bucuroasă că am reuşit să câştig, sper ca anul viitor să ajungem în Grupa Mondială I”, a spus jucătoarea clasată pe locul 33 în lume. Cum Ilie Năstase era suspendat, pe banca echipei noastre au stat, pe rând, monica Niculescu – la meciul Simonei – şi Sorana Cîrstea, la cel al Irinei. 

România îşi va afla adversara în vară. Ea va fi una dintre învingătoarele barajului de menţinere în Grupa Mondială II şi dintre pierzătoarele play-off-ului pentru Grupa Mondială I. Următorul meci, indiferent de numele oponentei, va avea loc în februarie 2018.

Simona Halep - Heather Watson    6-4, 6-1

Sorana Cîrstea - Johanna Konta    2-6, 3-6

Simona Halep - Johanna Konta    6-1, 6-3

Irina Begu – Heather Watson    6-4, 7-5

Halep/ Niculescu - Rae/ Robson    3-6, 6-1, 8-10

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net