STOP... Şi de la capăt!

Ultima actualizare:

    România debutează astăzi în preliminariile Euro 2016 pe terenul Greciei, naţionala împotriva căreia tricolorii au pierdut barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia
România debutează astăzi în preliminariile Euro 2016 pe terenul Greciei, naţionala împotriva căreia tricolorii au pierdut barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia

La aproape 300 de zile de la „dubla” de coşmar cu Grecia din play-off-ul pentru Mondiale (1-3 la Atena şi 1-1 la Bucureşti), naţionala lui Victor Piţurcă reia seria meciurilor oficiale tot împotriva elenilor.

În confruntarea de diseară, revanşa este cuvântul de ordine în tabăra tricoloră. Chiar dacă vom obţine un rezultat pozitiv pe stadionul „Karaiskakis” din Atena şi vom începe cu dreptul campania pentru Euro 2016, amărăciunea pierderii calificării la Mondialul din Brazilia nu va dispărea. În noiembrie 2013, „dubla” de baraj cu Grecia s-a jucat într-o tensiune infernală pentru jucătorii lui Piţurcă, ajunşi la un singur pas de turneul final. Acum, datele problemei sunt cu totul altele. În primul rând, nu mai vorbim de un meci decisiv, ci de un derby al Grupei F programat chiar în prima etapă a preliminariilor pentru Euro 2016, competiţie ce se va desfăşura peste doi ani în Franţa. Ca urmare, orice rezultat negativ poate fi reparat ulterior, cu atât mai mult cu cât sistemul de calificare este unul permisiv (primele două clasate merg direct, iar locul trei la baraj) şi adversarii din grupă sunt unii accesibili.

De la ultima bătălie româno-greacă, noutăţile sunt mai pronunţate la adversarii noştri. Astfel, elenii au spus „prezent” la Mondiale, unde au fost eliminaţi în optimi de Costa Rica, rezultat care a dat startul unei reconstrucţii. Schimbarea de selecţioner (italianul Ranieri în locul portughezului Santos) a fost completată de retragerea veteranului Karagounis (37 de ani), o legendă pentru generaţia sa. La noi, Victor Piţurcă a rămas pe loc, lotul de jucători e în linii mari acelaşi, iar partidele amicale cu Argentina (0-0), Albania (1-0) şi Algeria (1-2) n-au fost deloc concludente. 

Ca o asemănare, faţă de distribuţiile de pe „Arena Naţională” de la 19 noiembrie 2013, ambele naţionale se vor confrunta în această seară cu mari probleme de efectiv în linia de mijloc, în special din cauza accidentărilor.

Se joacă fără spectatori

În manşa tur a barajului de anul trecut, grecii au beneficiat la Atena de sprijinul a peste 25.000 de fani înfocaţi. Astăzi, tribunele arenei „Karaiskakis” vor fi goale, Grecia ispăşind o sancţiune dictată de UEFA pentru incidentele de la un meci cu Croaţia din preliminariile Euro 2012. Tricolorii au însă amintiri neplăcute de la asemenea partide lipsite de spectatori. În campania trecută, România a jucat cu porţile închise în Ungaria, chinuindu-se teribil pentru un egal (2-2) adus în ultimele minute de Chipciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net