Poliţist la trupe speciale, campion mondial la atletism

Ultima actualizare:

    Gheorghe Munteanu, 50 de ani, a câştigat patru medalii, dintre care  una de aur, la competiţia ce s-a desfăşurat zilele trecute în America
Gheorghe Munteanu, 50 de ani, a câştigat patru medalii, dintre care una de aur, la competiţia ce s-a desfăşurat zilele trecute în America

Gheorghe Munteanu face parte din Serviciul pentru Acţiuni Speciale, cei cunoscuţi în mediul popular ca “mascaţii”. După orele de serviciu, aleargă zilnic 16 kilometri şi ţine un regim alimentar echilibrat. Totul pentru a se impune la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, iar anul acesta a cucerit aurul, singura medalie ce-i lipsea din palmares.

În Statele Unite ale Americii, în intervalul 26 iunie – 7 iulie, a avut loc a 16-a ediţie a Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor. La concurs s-au prezentat 12.000 de sportivi din 65 de ţări ce s-au întrecut în probe dintre cele mai diverse, de la tenis, la atletism, biliard, judo sau tir. Echipa României a avut o delegaţie de 20 de persoane şi la final am avut mai mulţi medaliaţi. Dintre ei s-a remarcat Gheorghe Munteanu, de 50 de ani, ce aleargă de-o viaţă şi acum a câştigat patru medalii: aur la ştafeta de 4X100 m plat, argint la 5.000 m marş şi bronz la 1.500 m plat şi la ştafeta de 4X400 m plat.

“Am început să alerg de la vârsta de 16 ani. Am fost descoperit de către Silvia Dumitrescu de la Clubul Sportiv Metalul Bucureşti, după care am continuat la Dinamo şi Rapid”, ne-a povestit poliţistul.

Apoi, a continuat: „În 1991 am intrat în cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor şi am început să particip la concursuri naţionale şi internaţionale, am fost şi la Dinamoviadă, unde am obţinut locuri fruntaşe. De şapte ori la rând am devenit campion alături de echipa Poliţiei Capitalei, iar la Zagreb, trei ani consecutiv am terminat pe prima poziţie cu echipa României. Am fost şi în 2013 la Mondiale, unde am luat trei medalii, una de argint şi două de bronz, dar îmi lipsea aurul. Acum o am!”.

Omul de la trupele speciale ne-a explicat cum decurge o zi din viaţa sa. „După orele de muncă, încep antrenamentele. Alerg cel puţin 16 kilometri zilnic, pe săptămână având o singură zi de pauză. Nu poţi obţine performanţă fără o muncă asiduuă şi-n plus am o dietă strictă. Nu mănânc multă pâine, nu servesc carne grasă, ci prefer o friptură de vită, cereale sau peşte”, a afirmat Munteanu.

Fără premii în bani

Alături de ceilalţi  componenţi ai  ştafetei de 4x100 m
Alături de ceilalţi componenţi ai ştafetei de 4x100 m

Pentru performanţele lor, cei din echipa României nu primesc beneficii materiale, deşi există varianta ca-n viitor să fie recompensaţi cu ajutorul legii premierii sportivilor. „Avem satisfacţia sufletească pentru munca depusă. Nu ne-am dus să facem turism acolo. În nouă zile am participat la patru probe şi nu am ştiut decât drumul hotel - stadion. Am avut o singură zi pauză în care am vizitat Washingtonul”, a mai spus Munteanu, care va participa şi la Mondialele din 2017 ce vor avea loc în Canada, la Montreal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net