Naţionala creşte, liderii ei pică

Ultima actualizare:

    Chiricheş e departe  de forma care l-a adus  în vizorul celor  de la Tottenham
Chiricheş e departe de forma care l-a adus în vizorul celor de la Tottenham

Sâmbătă (25 iulie), naţionala lui Anghel Iordănescu a fost cap de serie la tragerea la sorţi a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Situaţia din clasamentul FIFA contrastează cu cotele de piaţă ale principalilor noştri jucători, care se scufundă în loc să se ridice.

Ce onoare pentru România să fie în Top 10 mondial peste reprezentative precum cele ale Spaniei, Angliei, Franţei şi Italiei! Acum suntem pe locul opt, dar luna viitoare vom mai avansa o poziţie, până pe şapte, în ierarhia făcută de FIFA ţinând cont de rezultatele din ultimii patru ani (2011-2015). Orice străin care priveşte aceste date şi-ar imagina că fotbaliştii români au explodat şi sunt la mare căutare prin Europa. După cum bine ştim, nu este deloc aşa, ba din contră jucătorii noştri au luat-o rău la vale în ceea ce priveşte aprecierea pe piaţa transferurilor.Cea mai bună dovadă în acest sens ne este oferită de site-ul transfermarkt.de, specializat pe aprecierea financiară a fotbaliştilor din întreaga lume. Astfel, analizând cât valorează în prezent principalii jucători din naţionala României, ajungem la o concluzie îngrijorătoare. Mai exact, axul central al tricolorilor, format din portarul Tătăruşanu, fundaşul Chiricheş, mijlocaşul Maxim şi atacantul Marica se duc în jos în ceea ce priveşte cota de piaţă. Toţi cei patru menţionaţi mai sus ar putea fi titulari la Euro 2016 sau chiar la CM din 2018, dar nici măcar unul nu e într-o postură favorabilă la echipele de club.Cele mai abrupte căderi sunt resimţite de Ciprian Marica şi Vlad Chiricheş. Primul plăteşte tribut faptului că a „retrogradat” din Bundesliga în campionatul Turciei, în timp ce fostul stelist a pierdut la Tottenham nu mai puţin de cinci milioane de euro în decurs de un an şi jumătate.Deşi evoluează în Germania şi e curtat de mai multe echipe, Alex Maxim simte şi el un uşor recul, semn că prestaţiile sale nu sunt atât de apreciate. În ceea ce-l priveşte pe Tătăruşanu, transferul la Fiorentina ar fi trebuit să fie un pas înainte. Totuşi, din cauza faptului că „Tătă” n-a fost un titular constant la gruparea „viola”, cota fostului stelist a scăzut.Este de aşteptat, însă, ca valoarea jucătorilor noştri să crească dacă echipa naţionala se va califica la turneul final al Campionatului European din 2016. Formaţia antrenată de Anghel Iordănescu este foarte aproape de realizarea acestui obiectiv, toamna fiind, însă, decisivă pentru obţinerea biletelor la o competiţie la care nu am mai fost prezenţi din 2008.

Keşeru şi Andone, salturi spectaculoase

Sunt şi internaţionali români aflaţi pe val, a căror cotă de piaţă a explodat în ultima perioadă. La acest capitol, se remarcă în primul rând atacanţii Claudiu Keşeru şi Florin Andone. Primul a profitat la maxim de transferul la Steaua, la începutul lui 2014, moment în care era evaluat la două milioane de euro. În mai puţin de un an, valoarea lui Keşeru s-a dublat, jucătorul echipei Al-Gharafa din Qatar fiind cotat acum la patru milioane de euro. Un salt la fel de spectaculos l-a avut şi Florin Andone. În aprilie 2014, nimeni nu ştia de el, nici măcar cei de la transfermarkt.de, astfel că românul era pe „zero”. Explozia de la Cordoba şi convocările la naţionala României l-au ridicat pe Florin Andone la două milioane de euro.

Florin Gardoş va lipsi naţionalei tot anul

Accidentat grav la genunchi şi operat în această săptămână, fundaşul român Florin Gardoş, de la Southampton, va lipsi până anul viitor de pe teren. Evident, el nu va putea juca nici în ultimele meciuri ale naţionalei României din preliminariile Campionatului European. „Din păcate, sezonul n-a început foarte bine: săptămâna trecută m-am accidentat grav la genunchi într-un amical şi a trebuit să mă operez”, a scris Gardoş pe Facebook. Antrenorul formaţiei sale de club, Ronald Koeman a declarat apoi că recuperarea românului nu va putea reveni decât după 6 sau 7 luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net