Lucescu şi-a obţinut licenţa PRO din oficiu

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu este  cel mai titrat antrenor  român în activitate
Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor român în activitate

Mircea Lucescu s-a erijat în această perioadă într-unul din apărătorii lui Mirel Rădoi, antrenorul-mascat din Ghencea. „Il Luce” a spus că nu Licenţa PRO e cel mai greu lucru pentru stelist, pentru că şi el a antrenat fără ea, doar că a omis un lucru foarte important.

Tehnicianul în vârstă de 69 de ani a antrenat în perioada 1979-2004 fără să-l întrebe cineva în România, Italia sau Turcia de diplome. Tot ce avea nevoie acesta era un curs de antrenor profesionist, bifat de Lucescu fără probleme. În 2004, când a semnat cu Şahtior Doneţk, ucrainenii au refuzat să-l înregistreze la Ligă fără această Licenţă PRO. Lucescu a rezolvat rapid problema, dar a avut mare noroc.

„M-a sunat disperat că ucrainenii nu-l plătesc şi nu pot să-l treacă în acte fără această diplomă. M-a întrebat cum poate s-o obţină repede. Eu citisem undeva că UEFA acordă Licenţa PRO din oficiu celor care au fost selecţioneri de echipe naţionale. Am făcut repede o listă cu 10 nume, printre care Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florin Halagian, Angelo Niculescu, şi am trimis-o la Geneva pentru aprobare. UEFA ne-a dat acceptul şi aşa a primit Lucescu Licenţa PRO. Dacă n-ar fi avut acei cinci ani la naţională, între 1981 şi 1986 trebuia să facă şi el studii. Nu poţi să fentezi asta”, a declarat Mircea Rădulescu, fostul şef al Şcolii de Antrenori din cadrul FRF în acea perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net