Keşeru e numai unul! A fost eroul Stelei în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Claudiu Keşeru a marcat aproape jumătate din golurile Stelei din acest sezonFoto: Mediafax
Claudiu Keşeru a marcat aproape jumătate din golurile Stelei din acest sezonFoto: Mediafax

După ce a distrus Pandurii în Liga I cu un scor de tenis (6-0), Steaua a recidivat în Liga Europa, cu danezii de la Aalborg. În ambele cazuri, eroul principal al roş-albaştrilor s-a numit Claudiu Keşeru.

Deşi locul său în primul 11 al Stelei nu este încă asigurat, Claudiu Keşeru continuă să impresioneze şi să se bată de unul singur cu recordurile. Tocmai când performanţa fabuloasă din partida cu Pandurii (când a marcat de şase ori) începuse să fie dată uitării, Keşeru a oferit o altă reprezentaţie de gală, demnă de cărţile de istorie a fotbalului. De această dată, evoluţia atacantului de 27 de ani a uimit nu numai Liga I, ci întreaga Europă. Cu tripla la foc automat din meciul cu Aalborg, Keşeru i-a obligat pe cei de la UEFA să umble la arhive. Astfel, în scurta istorie a grupelor Ligii Europa (înfiinţată în 2009, în locul defunctei Cupe UEFA), nimeni n-a reuşit să dea trei goluri într-un interval atât de scurt. Stelistul a punctat în decurs de numai 12 minute (61-72), depăşind performanţa legendarului căpitan al lui Liverpool, Steven Gerrard, care marcat un „hat-trick” în 14 minute împotriva lui Napoli, în 2010. La acest capitol, Keşeru e depăşit de Mulenga de la Utrecht, cu trei „boabe” în nouă minute, dar golurile zambianului n-au fost în grupe, ci în fazele preliminare ale Ligii Europa. Fără teama de a greşi, Keşeru reprezintă în acest moment jumătate din potenţialul ofensiv al Stelei.

Are 15 goluri în 13 meciuri

În actuala stagiune, roş-albaştrii au marcat 34 de goluri în toate competiţiile, din care 15 poartă semnătura lui Claudiu, adică un procent de 44 la sută. Mai mult, Keşeru are o eficacitate de invidiat, de peste un gol pe meci, cele 15 reuşite fiind consemnate în numai 13 partide. Interesant e şi faptul că golurile din meciul cu Aalborg au venit la singurele trei şuturi pe spaţiul porţii date de Keşeru.

"Arlauskis e eroul, nu eu"

Tripla lui Keşeru n-ar mai fi avut acelaşi ecou dacă portarul lituanian Arlauskis n-ar fi salvat Steaua în câteva situaţii limită, în prima repriză, la scorul de 0-0. „Sigur că sunt bucuros că am dat trei goluri în cupele europene, dar cred că mai importante au fost intervenţiile lui Arlauskis”, a ţinut să precizeze Keşeru la finalul întâlnirii cu Aalborg.

Românilor le prieşte Liga Europa


    Foto: AFP
Foto: AFP

Dincolo de prestaţia remarcabilă lui Keşeru, au fost şi alţi jucători români care au impresionat joi seară în prima etapă a grupelor Ligii Europa. Astfel, Tătăruşanu a debutat ca titular la Fiorentina (3-0 cu Guingamp) şi a închis poarta italienilor, Răzvan Raţ a dat două pase de gol în PAOK – Dinamo Minsk 6-1, iar Dorin Goian a pus umărul la egalul surprinzător (1-1) scos de Asteras Tripoli pe terenul lui Beşiktaş. În schimb, Chiricheş a rămas rezervă la Tottenham în remiza albă (0-0) cu Partizan Belgrad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net