Gheorghe Chivorchian, pus sub acuzare de DNA

Ultima actualizare:

    Gheorghe Chivorchian  este, din martie 2014,  secretarul general al FRF
Gheorghe Chivorchian este, din martie 2014, secretarul general al FRF

O zi liniştită de sâmbătă s-a transformat într-una foarte agitată pentru fotbalul românesc. Secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, a fost pus sub acuzare de DNA Timişoara. Conform gsp.ro, acesta e acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de infracţiuni de fals.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada în care Chivorchian era preşedintele clubului Poli Timişoara, în această calitate el fiind chemat sâmbătă (27 iunie) la DNA. Iniţial, dimineaţă fusese chemat în calitat de martor în dosarul în care procurorii anticorupţie investighează finanţarea ilegală a echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş. În acest dosar, DNA Timişoara i-a pus sub acuzare şi le-a pus sechestru pe avere fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi fostului secretar al instituţiei, Petrişor Nădăştean. 

Conform raportului Curţii de Conturi, prejudiciul adus statului de către cei de la Consiliul Judeţean Timiş a fost de 9.950.000 lei.La ieşirea de la DNA, Gheorghe Chivorchian a părut foarte sigur în declaraţii: ”Urmează să mai venim şi să răspundem la întrebările puse de domnul procuror. În opinia mea, atâta timp cât Consiliul Judeţean a aprobat şi un prefect nu a atacat hotărârea în contencios, mi s-a părut legală. Era un contract care, de fapt, stipula clauze foarte clare, în sensul performanţelor sportive, puteau fi premiate. Când o să am mai multe date vă răspund cu drag”, a spus Chivorchian, conform pressalert.ro.Gheorghe Chivorchian a fost preşedintele clubului de fotbal Politehnica Timişoara în perioada 2007 – 2011.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net