Adrian Mutu, ars la leafă cu 750.000 €

Ultima actualizare:
Cât a costat «Briliantul» de-a lungul timpului
Cât a costat «Briliantul» de-a lungul timpului

Veşti tot mai proaste pentru Mutu. Atacantul român va pierde jumătate din valoarea contractului său pe nouă luni, cât a stat pe tuşă, adică nu mai puţin de 750.000 de euro. Colegiul arbitral al Ligii italiene de fotbal a decis în favoarea Fiorentinei, care a cerut reducerea salariului lui Adrian Mutu pe perioada suspendării.

Citeşte şi:

Uite cum arăta kosovarul bătut de Mutu la 5 dimineaţa!

Adrian Mutu, ars la leafă cu 750.000 €

Chivu: „Ştiam că Mutu nu e un exemplu de dat copiilor”

Sibutramina a avut efect triplu asupra lui Adrian Mutu. Pe lângă cele câteva kilograme pe care le-a dat jos românul şi suspendarea de nouă luni pentru dopaj, faimoasele pastile chinezeşti l-au "uşurat" pe acesta şi de 750.000 de euro.

Colegiul arbitral al Ligii italiene a decis într-un final să aprobe cererea Fiorentinei, care a solicitat încă din luna aprilie reducerea cu 50% a salariului lui Mutu, de două milioane de euro anual, în intervalul 29 ianuarie-29 octombrie 2010, cât timp jucătorul nu a putut evolua pentru gruparea toscană.

Cererea a fost analizată în colegiu la data de 15 septembrie şi, deşi răspunsul trebuia să fie dat publicităţii a doua zi, a durat iată aproape două luni pentru a se lua o hotărâre în acest caz.

În plus, cum "Briliantul" probabil ştia de câteva zile de decizia colegiului arbitral, "corecţia" aplicată de acesta chelnerului albanez, sâmbătă dimineaţă într-un local din Florenţa, pare a avea o legătură strânsă cu problemele de natură financiară ale românului.

Paolo Rodella, unul dintre avocaţii lui Adrian Mutu, s-a declarat mulţumit de decizia luată de consiliul arbitral al ligii italiene.

"Pot spune că suntem mulţumiţi, deoarece Fiorentina a cerut iniţial suspendarea integrală a salariului pe cele 9 luni. Adrian şi-a primit banii până în martie şi o parte din aprilie, apoi nu a mai încasat nimic în aşteptarea sentinţei", a spus Rodella.

Momentul nu putea fi unul mai prost pentru Mutu, căruia vineri îi expiră suspendarea şi ar trebui să revină pe teren duminică seară. Se pare că scandalul cu bătaia a fost picătura care a umplut paharul pentru oficialii Fiorentinei.

Aceştia s-au săturat de ieşirile atacantului de 31 de ani. Antrenorul Sinişa Mihajlovici s-a confesat zilele trecute unor apropiaţi că Adrian nu face parte din planurile sale de viitor.

2010, un an de coşmar pentru Mutu

* 29 ianurie - CONI anunţă că Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină, în urma unor teste efectuate la 10 şi 20 ianuarie

* 19 aprilie - Tribunalul antidoping l-a suspendat pe Mutu nouă luni

* 14 iunie - Tribunalul federal elveţian menţine decizia TAS, prin care Mutu este obligat să plătească despăgubiri de 17 milioane de euro lui Chelsea

* 15 septembrie - Avocaţii lui Mutu atacă în faţa colegiului arbitral cererea Fiorentinei de a nu-i plăti salariul pe perioada suspendării. Clubul toscan propune reducerea cu 50% a salariului

* 23 octombrie - Mutu bate un chelner albanez într-un restaurant de lux din Florenţa şi riscă şi o amendă de 16.800 de euro din partea Fiorentinei

* 26 octombrie - Colegiul arbitral aprobă cererea de reducere cu jumătate a salariului lui Mutu pe perioada suspendării.

Ospătarul Berat Racaj
Ospătarul Berat Racaj

Chivu: «Mutu nu e un exemplu de dat copiilor»

Cristi Chivu a comentat ieri incidentul în care a fost implicat Adi Mutu.

"Nu-l condamnaţi, pentru că nu ştiţi ce s-a întâmplat. Şi eu am reacţionat la fel, în finala Cupei din Italia. Am făcut gesturi obscene pentru că nu am mai rezistat la înjurături, aşa că nu ştiu cum aş fi reacţionat în locul lui", a spus căpitanul naţionalei la GspTV. Fundaşul lui Inter crede că Mutu trebuie acceptat aşa cum e.

"Nu e un exemplu de dat copiilor, dar e un jucător de excepţie. Îşi pierde mai repede cumpătul, nu cred că ajunge să numere până la 10, probabil se opreşte la 2, dar trebuie luat aşa cum este", a mai zis Chivu.

Avocatul ospătarului: «Mutu a atacat premeditat!»

Avocatul lui Berat Racaj, chelnerul agresat de Mutu, a dezminţit în presa italiană că atacantul român ar fi fost provocat de clientul său şi îl acuză pe acesta că a acţionat premeditat.

Vezi şi:

Mutu, şanse mici să joace în Albania-România

Borcea: "Fără Mutu la naţională, avem şansa porcului de Crăciun"

"Declaraţiile fotbalistului, privind presupusa provocare la care ar fi fost supus din partea clientului meu, sunt fără fundament. Nu este nimic mai fals. A fost o agresiune premeditată, în faţa mai multor martori, împotriva unui băiat bun care îşi făcea treaba", a spus Luca Spaziani.

Legat de incident, Mutu declarase că ar fi fost ameninţat de ospătar că va sfârşi ca românca omorâtă la Roma.

Racaj: «Uite ce mi-a făcut Mutu!»

Berat Racaj, chelnerul agresat de Mutu, a publicat ieri pe site-ul celor de la Corriere Fiorentino o poză, făcută de un prieten de-al său imediat după evenimentul de sâmbătă dimineaţă.


    Ospătarul Berat Racaj
Ospătarul Berat Racaj

“Clientul meu a vrut să arate consecinţele atacului sălbatic la care a fost supus”, a declarat avocatul lui Racaj, care a dezvăluit totodată că acesta va prezenta şi varianta sa privind evenimentele de la 23 octombrie, zilele următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net