Fără Piţurcă la naţională?

Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a scăpat de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", în care Gigi Becali a fost trimis 3 ani după gratii. Problemele selecţionerului însă acum apar şi au efect în plan sportiv. Concret, este foarte posibil ca pedeaspa primită să-l ţină pe antrenorul naţionalei departe de "tricolori".

Şi asta pentru că forul fotbalistic internaţional nu tolerează ca participanţii la competiţiile organizate sub egida lor să fi asociaţi cu acte de corupţie. Pentru a clarifica situaţia lui Piţurcă, reprezentanţii FIFA au trimis o notificare către Federaţia condusă de Mircea Sandu, în care cer detalii despre caz. "Este o scrisoare de la FIFA unde aceştia cer informaţii despre situaţia lui Piţurcă. Le-am răspuns, nu este vorba despre o suspendare a lui Piţurcă.

Este o greşeală a lui, dar nu o greşeală voită. Doar a semnat o hârtie pentru un precontract, nu era nici data acolo", a spus la Dolcesport Mircea Sandu, încercând să-i ia apărarea selecţionerului şi să explice că, în acest moment, nu se pune problema suspendării lui Piţi. Referitor la o posibilă pedeaspă sportivă aplicată în viitorul apropiat selecţionerului, "Naşu", nu a vrut să comenteze prea multe, preferând să spună doar: "nu cred că se va ajunge la suspendarea lui Piţurcă".

Interesant este faptul că în urmă cu o săptămână, Adrian Mititelu a dezvăluit în premieră faptul că forul condus de Sepp Blatter îl anchetează pe Victor Piţurcă şi ar putea să-i interzică să mai stea pe banca naţionalei în meciurile oficiale. Posibila sancţiune l-ar ţine departe de echipă pe selecţioner în meciurile oficiale din campania de calificare la Mondialul din Brazilia, din 2014.

De ce ar putea fi suspendat

Potrivit Codului de Conduită FIFA, capitolul "Mită şi corupţie", persoanele vizate de prezentul cod

* nu trebuie să ofere, să promită, să dea sau să primească orice avantaj financiar sau de altă natură cu scopul de a obţine avantaje necuvenite în interiorul sau în afara FIFA.* nu trebuie să ofere, să promită, să dea sau să accepte orice avantaj pentru executarea sau omiterea unui act legat de activitatea oficială şi efectuat contrar propriilor atribuţii.* persoanele vizate de prezentul cod trebuie să se abţină de la orice activitate sau comportament care ar putea da naştere la apariţia sau suspiciunea de conduită necorespunzătoare.

Mitică: «Ar fi o crimă să-l dăm afară»

Şef la Ligă şi vicepreşedinte al Federaţiei, Dumitru Dragomir îi ia apărarea lui Victor Piţurcă, deşi este în conflict cu antrenorul de luni bune. "Eu nu ştiu să fi venit la FRF o adresă prin care să se ceară suspendarea lui Piţurcă. Pe plan intern nu se va lua nici o decizie împotriva lui, după părerea mea, ar fi o crimă să-l dăm afară pe Piţurcă. Cât are şanse să ne ducă la mondial, să stea la naţională. Dacă nu mai sunt şanse... este altă poveste", ne-a declarat Mitică Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net