Grupa uşoară i-a salvat scaunul lui Victor Piţurcă

Ultima actualizare:

    300.000 € are  Victor Piţurcă  primă de calificare  la turneul final din Franţa
300.000 € are Victor Piţurcă primă de calificare la turneul final din Franţa

Niciunul dintre cei şase candidaţi la şefia FRF n-au spus-o oficial, dar cu toţii aveau ca prim obiectiv după alegeri schimbarea antipaticului Victor Piţurcă de la cârma naţionalei. Cel mai vehement era chiar favoritul Gică Popescu, al cărui grup n-a digerat ratarea mondialului brazilian. Toate bune, doar că "Satana" pare să le alunece din nou printre degete.

Surse din echipa de campanie a "Baciului" au dezvăluit pentru Click! că imediat după câştigarea alegerilor la FRF, Gică Popescu ar fi demarat campania de strângere imediată a celor 600.000 de euro necesari plătirii clauzei de demitere a lui Piţurcă. Planul era ca noile preliminarii, pentru Euro 2016, să înceapă cu un nou selecţioner, ţinta fiind Dan Petrescu, om din brigada "Generaţiei de Aur", agreat de toată lumea şi care trebuia să resusciteze naţionala pe un salariu mai mare decât al lui Piţurcă.

Căderea într-o grupă cu adversar puternici, de care pesimistul Piţurcă s-ar fi plâns iarăşi în stilul caracteristic şi pe care i-ar fi considerat invincibili în mentalitatea lui complexată ar fi trebuit să fie bomboana de pe colivă. Numai că Piţurcă a dat din nou 6:6. România a prins o grupă atât de uşoară cum nici dacă o alegeam cu mâna noastră nu găseam, şi toţi cei care îi purtau sâmbetele selecţionerului au bătut dintr-o dată în retragere.

Aceştia au calculat la rece că nu merită efortul plăţii clauzei atât de costisitoare doar pentru capriciul de a-l înlocui cu un alt antrenor, mai scump, în condiţiile în care nici chiar Piţurcă nu poate rata calificarea din această grupă. Iar reacţiile oamenilor din fotbal confirmă schimbarea de optică. "Cred că acum îl lasă în pace pe Piţurcă şi va califica echipa. Rămâne sigur, că nu le convine să dea atâţia bani. Riscul este prea mare. Cel care vine, dacă nu califică echipa, ar trebui să plece şi Federaţia şi antrenorul", a declarat Dumitru Dragomir, fostul preşedinte LPF.

"Piţurcă trebuie păstrat şi pentru norocul pe care îl are la trageri. Oricum, contractele sunt făcute ca să fie respectate. Selecţionerul mai are angajament doi ani şi trebuie să califice naţionala la Euro 2016. Nu văd cum ar putea fi schimbat în condiţiile de faţă", a declarat şi Gică Popescu, iar totul pare clar. Ne place, nu ne place, tot cu "Piţi" ne chinuim în continuare şi doar câteva rezultate catastrofale în startul viitoarelor preliminarii pot aduce din nou în discuţie schimbarea lui.

Nu mai are emoţii la alegeri

În noile condiţii favorabile, pentru Victor Piţurcă ziua de 5 martie, cea a alegerilor pentru şefia FRF, nu mai are nicio importanţă. Devine tot una dacă Gică Popescu, Răzvan Burleanu, Sorin Răducanu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram sau Marcel Puşcaş vor câştiga bătălia. De asemenea, amicalul cu Argentina nu mai este ultimul pentru el pe banca naţionalei, aşa cum se credea, ci doar un nou început.

A scăpat de «coşmarul» Olanda

Victor Piţurcă s-a întors ieri de la Nisa, acolo unde a avut loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2016. Chiar dacă imediat după aflarea grupei a continuat pe tonul său fatalist, la ajungerea în ţară a recunoscut că putea fi mult mai rău. "Fiţi siguri că îmi doream mult mai mult Grecia decât Spania, Germania, Italia sau Olanda. Mă gândeam că parcă văd că o să cădem în prima grupă, cu Olanda. Bine că am scăpat de coşmarul ăsta", a afirmat selecţionerul.

Are de unde să plătească pensia Vicăi

Dacă Victor Piţurcă ar fi rămas fără serviciu, nu doar selecţionerul ar fi avut de suferit, ci şi Vica Blochina şi fiul lor, Edan. Instanţa a hotărât ca antrenorul să le plătească lunar o pensie alimentară în valoarea de 2600 de euro şi dacă ar fi rămas fără angajament, cel mai probabil acest lucru nu s-ar mai fi întâmplat. Piţurcă câştigă la naţională aproape 700.000 de euro pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net