Un milion de euro pentru opt luni muncite

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Victor Piţurcă a fost instalat la cârma naţionalei în luna iulie a anului 2011 pe un salariu fabulos, de 400.000 de euro pentru fiecare din următorii cinci ani şi cu niciun obiectiv imediat. Click! a analizat raportul muncă - salariu pentru a vedea dacă „Satana" şi-a meritat banii. Concluzia e evidentă: nu doar că ne-a lăsat acasă încă o dată, dar a lucrat jumătate de normă.

Piţurcă a preluat România după plecarea lui Răzvan Lucescu şi a prins în acest mandat 28 de meciuri la cârma tricolorilor. Dintre acestea, 12 au fost amicale, patru în finalul preliminariilor pentru Euro 2012 şi alte 12 în preliminariile pentru Mondialul Brazilian. În luni, toate aceste meciuri au fost comasate astfel încât selecţionerul a avut timp liber ca profesorii.

Piţurcă a fost liniştit la începutul meciului...

simeon stalpnicul png

Practic, în lunile iulie şi decembrie din 2011, în martie, aprilie, iulie şi decembrie din 2012, în ianuarie, aprilie, mai, iulie din 2013 şi în ianuarie, februarie, aprilie şi mai din 2014, naţionala n-a avut sau nu va avea nicio acţiune. Asta înseamnă nu mai puţin de 14 luni în care Victor Piţurcă a fost plătit degeaba cu suma totală de 466.666 de euro. Asta pentru că până începe Mondialul de anul viitor „Piţi" are, dacă mai rămâne în funcţie, un singur amical, cu Argentina, în luna martie.

simeon stalpnicul png

Pe lângă această „vacanţă", Piţurcă a avut alte 11 luni lejere la cârma naţionalei, în care s-a jucat câte un singur amical, cu echipe gen San Marino, Trinidad Tobago sau Turkmenistan. Dintre acestea, excepţie face doar luna noiembrie, din 2011, când am jucat la interval de patru zile două meciuri, cu Belgia şi Grecia. Pentru fiecare lună a luat 33.333 de euro, în total 366.663 de euro.

... s-a agitat în repriza secundă...

simeon stalpnicul png

Analiza dezvăluie o concluzie revoltătoare. În doar opt luni a avut România lui Piţurcă jocuri oficiale, cu miză reală, în preliminariile pentru Europene sau Mondiale. Toţi banii pe care îi merita sunt de fapt 266.664 de euro, nu un milion de euro, cât a luat până acum, adică de aproape patru ori mai mult.

... şi s-a resemnat la final

simeon stalpnicul png

Mai ia 600.000 de euro dacă este dat afară

După criteriul „Nu pleacă câinele de la măcelărie", Victor Piţurcă a spus după eşecul cu Grecia că nici nu se gândeşte să demisioneze. De partea lui sunt două argumente. Unul, cel contractual, urmând să primească 600.000 de euro dacă ar fi demis de FRF. Altul, că până anul viitor ia banii uşor, urmând să joace un singur meci în următoarele şapte luni, şi acela amical, cu Argentina, în martie 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net