Doliu în lumea fotbalului! Un mare antrenor a murit: Tito Vilanova

Ultima actualizare:

    Tito Vilanova
Tito Vilanova

O veste tristă a îndoliat lumea fotbalului. Fostul antrenor al echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la funcţie din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat familia tehnicianului.

"Cei care iubesc FC Barcelona au primit în această zi de vineri cea mai urâtă şi dureroasă veste: moartea lui Tito Vilanova, ce a survenit după ce antrenorul a fost operat ieri (n.r. - joi) de urgenţă după ce starea sa se agravase rapid. Familia a anunţat tristul deznodământ", a notat jurnalul spaniol.

Vilanova avea 45 de ani. El a fost internat vinerea trecută în spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seară a fost operat, intervenţie după care presa spaniolă a scris că starea tehnicianului era gravă.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

Vilanova a preluat conducerea tehnică a echipei FC Barcelona în iunie 2012. În iulie 2013, el a fost nevoit să renunţe la funcţia de antrenor, FC Barcelona numindu-l la conducerea echipei pe argentinianul Gerardo Martino.

În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu FC Barcelona, echipa catalană disputând un meci amical cu Dinamo, pe Arena Naţională, pe care l-a câştigat cu scorul de 2-0.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net