Uff, am scăpat! Steaua va juca în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

După o aşteptare de aproape 48 de ore, care a ţinut ca pe jar întreaga suflare a iubitorilor fotbalului din România, UEFA a anunţat verdictul în cazul Stelei: un an de excludere din cupele europene, dar cu suspendare. Timp de cinci ani, steliştii se vor afla sub supravegherea forului european, un sigur pas greşit ducând la activarea suspendării din cupele europene. Întârzierea anunţării verdictului a făcut ca temerile oficialilor Stelei să crească progresiv cu scurgerea orelor.

Anunţul oficial, venit prin fax la ora 19.00, a produs o adevărată euforie atât în ţară cât şi în Austria, acolo unde jucătorii se află în cantonament şi unde, aseară, după închiderea ediţiei, au disputat primul amical al sezonului.

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a făcut lumină în ceea ce priveşte supravegherea pe care Steaua o va avea timp de cinci ani din partea UEFA. El a spus că forul european va pândi orice pas greşit al echipei, conducătorilor sau fanilor. „Steaua stă pe ace acum. Poate fi suspendată şi de la un simplu act de rasism", a declarat Dragomir, conform gsp.ro.

Celelalte două cluburi judecate de Comisia de Disciplină a UEFA, Fenerbahce şi Beşiktaş, nu au avut tot atât noroc. Beşiktaş a fost exclusă din actuala ediţie a Ligii Europa, iar Fenerbahce a fost suspendată pentru următoarele trei sezoane de cupe europene în care se va califica. De acum, Steaua se poate concentra numai la competiţia numărul 1 a Europei, Liga Campionilor. Dubla manşă (16 şi 23 iulie) cu Vardar Skopje, campioana Macedoniei se apropie cu paşi repezi. Apoi, până la îndeplinirea obiectivului, calificarea în grupele Ligii Campionilor şi acontarea celor aproximativ 25 de milioane de euro cu care este recompensată, ar mai avea de trecut un tur preliminar şi play-off-ul.

În euforia verdictului pozitiv venit de la UEFA, Mihai Stoica, managerul general al Stelei, nu şi-a putut opri pornirile şi a transmis un nou mesaj rivalilor echipei sale: "Am văzut multe răutăţi. Sunt foarte mulţi oameni din fotbal care o vedeau pe Steaua deja exclusă şi care îşi doreau asta. O să luăm campionatul şi la anul şi o să închiriem, din nou, autobuzul acela descoperit", a încheiat el.

Reacţii după verdictul UEFA

Valeriu Argăseală, preşedintele CA Steaua: „Aşa cum anticipam, apărarea a fost foarte, foarte bună. Dovezile din dosar au fost aşa de complete şi aşa de bine structurate încât nu a mai fost nevoie să fie alte audieri sau alte interpelări".

Mihai Stoica, manager general Steaua: "A fost descătuşare în autocar, pentru că toţi ne-am gândit numai la asta. Nu am avut viaţă zilele astea, de când UEFA a declanşat procedura disciplinară aveam cele mai negre scenarii. Acum până şi ploaia mi se pare mai frumoasă".

Helmuth Duckadam, preşedinte de onoare Steaua: „S-a dovedit că atunci n-a fost vorba de mită, iar UEFA a demonstrat că nu se apleacă la vorbele unora sau altora. Cred că în seara asta, mulţi «prieteni» ai Stelei sunt trişti! Am auzit voci care spuneau că Steaua poate retrograda, dar nu se poate ca această echipa să retrogradeze, că altfel nu ar mai exista fotbal în România".

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF: „Era lucru de notorietate, pentru că Becali nu s-a dus să corupă, el s-a dus să premieze, care era o problemă permisă. E normal să-i dea un an cu suspendarea pedepsei, pentru că s-a schimbat regulamentul şi premierea nu mai este acceptată. UEFA a împăcat şi capra şi varza. Dar ei sunt oameni corecţi acolo, sunt jurişti de mare valoare internaţională şi greu greşesc. Exact verdictul ăsta l-am spus de dimineaţă, că le dă un an cu suspendare".

Principalele puncte din apărarea Stelei

Gigi Becali a oferit bani pentru ca Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj să joace corect, nu să piardă. Investigaţia DNA din dosarul "Valiza" l-a vizat direct pe patron, nu clubul Steaua.Pe plan intern, Steaua n-a primit nici o sancţiune pentru cele două cazuri.Decizia din cazul "Valiza", de condamnare a lui Gigi Becali la trei ani de închisoare, va fi contestată la CEDO.Becali a fost judecat şi condamnat după un Cod Penal comunist, care va fi schimbat în 2014.Premierea a fost făcută public. În Occident, această practică e acceptată în sport.Nu există o definiţie unitară în legislaţia internaţională privind corupţia în sport.

Urmează achiziţiile: «Vin doi atacanţi»

Dacă Steaua a fost iertată de UEFA, în schimb, Beşiktaş, anchetată şi ea de UEFA din cauza implicării echipei într-un dosar de corupţie, a fost exclusă pentru un an din cupele europene.

Clubul turc va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a forului european. Revenind la Steaua, urmează ca roş-albaştrii să întărească echipa. „Joi decidem lotul cu care vom aborda Liga I, Supercupa României, Cupa României şi competiţiile continentale. Steaua are acum nevoie de doi atacanţi", a declarat Mihai Stoica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net