Tănase, rezervă după 4 ani?

Ultima actualizare:
Tănase trece prin cea  mai slabă perioadă de când  s-a transferat la Steaua (Fotografii: Răzvan Păsărică)
Tănase trece prin cea mai slabă perioadă de când s-a transferat la Steaua (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Complet ieşit din formă, „Dodel” l-a scos din sărite pe Laurenţiu Reghecampf cu evoluţia din meciul cu Pandurii (1-1), ultima repetiţie înaintea duelului cu Schalke din Liga Campionilor. Până acum, Tănase a fost titular în 37 din cele 38 de partide jucate cu Steaua în Europa.

În septembrie 2009, la primul său meci european în tricoul Stelei, în Ghencea cu Şerif Tiraspol (0-0), Cristi Tănase a intrat în teren în minutul 79, înlocuindu-l pe Romeo Surdu.

De-atunci, a urmat o serie de 37 de partide consecutive pe plan continental în care „Dodel" n-a lipsit dintre titulari, cu excepţia cazurilor când a fost suspendat sau indisponibil.

Astfel, indiferent de numele antrenorului care se afla pe bancă (Stoichiţă, Ilie Dumitrescu, Levy, Ilie Stan sau Reghecampf), Tănase a jucat invariabil din primul minut. Realizările sale au fost însă extrem de puţine, doar şase goluri în 38 de meciuri, cifră nedemnă de un mijlocaş ofensiv.

De sterilitatea ofensivă a lui Tănase s-au săturat atât suporterii cât şi Laurenţiu Reghecampf. Sâmbătă seară, la Târgu-Jiu, stelistul şi-a bătut joc de trei-patru situaţii clare de a marca, fiind încă o dată veriga slabă a campioanei.

„Am pierdut două puncte. Sunt foarte supărat pentru că am ratat multe ocazii inclusiv din poziţie unu la unu cu portarul", a comentat Reghe. Practic, Tănase şi-a continuat în partida cu Pandurii (1-1) prestaţiile lamentabile din meciurile naţionalei cu Grecia din barajul pentru Mondiale. Mai mult, Reghecampf are încă în minte greşelile comise de decarul stelist la Basel, erori fără care roş-albaştrii s-ar fi putut întoarce acasă cu o victorie de aur.

În aceste condiţii, principala dilemă a tehnicianului Stelei în vederea meciului cu Schalke de mâine seară este dacă să-l mai titularizeze sau nu pe Cristi Tănase. Soluţii ar fi pentru banda stângă a atacului, Chipciu şi Gabi Iancu având calităţile necesare pentru a-l înlocui pe „Dodel".

Golul Stelei în meciul cu Pandurii, de la Târgu Jiu, a fost marcat, în minutul 49, de Szukala. Acesta a înscris cu capul, după un corner executat de Bourceanu şi imediat după reuşită, a fugit la banca de rezerve pentru a lua de acolo tricoul cu numărul 8, al lui Lucian Filip şi a celebra cu el deasupra capului. Mijlocaşul Stelei, Filip, s-a accidentat la un antrenament în urmă cu câteva zile şi este nevoit să stea departe de teren pentru aproximativ 4 luni.

Ultima reuşită personală a lui Cristi Tănase în tricoul Stelei a fost consemnată la 17 august, în victoria cu 3-0 contra lui CFR Cluj. De atunci, mijlocaşul roş-albaştrilor a mai jucat 12 meciuri în toate competiţiile pentru Steaua, fără să-şi treacă numele pe tabela de scor. De altfel, în acest an, Tănase nu are decât două goluri marcate în Liga I. Pe lângă reuşita menţionată mai sus, „Dodel" a mai punctat în derby-ul cu Dinamo din returul sezonului trecut. În rest, a mai punctat o dată împotriva macedonenilor de la Vardar, în preliminariile Ligii Campionilor.


    Tănase trece prin cea  mai slabă perioadă de când  s-a transferat la Steaua (Fotografii: Răzvan Păsărică)
Tănase trece prin cea mai slabă perioadă de când s-a transferat la Steaua (Fotografii: Răzvan Păsărică)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net