Steliştii n-au mai dat cinci goluri în derby de 16 ani

Ultima actualizare:

    Steaua - DInamo 5:2
Steaua - DInamo 5:2

Succesul cu 5-2 din turul semifinalelor Cupei României în faţa roş-albilor a însemnat şi materializarea unor noi recorduri pentru trupa din Ghencea în întâlnirile cu adversarii de tradiţie.

Le-au stricat bilanţul dinamoviştilor. Cei din „Ştefan cel Mare" erau singurii care aveau până recent un bilanţ pozitiv în disputele cu steliştii. Dar, după eşecul de joi seara au fost depăşiţi de „militari": 55 de victorii, faţă de 54 ale „câinilor".

A treia oară când marchează cinci goluri în poarta roş-albă. După o pauză de 16 ani, steliştii au reuşit să puncteze de cinci ori într-un derby. S-a mai întâmplat în 1985 (scor 5-0) în Cupă şi-n 1998 (scor 5-0) în campionat.

1-0, minutul 22: Latovlevici a centrat de pe stânga, iar mingea a trecut peste Bălgrădean

4-2,  minutul 53
4-2, minutul 53

1-1, minutul 32 : Rotariu, care a înscris din întoarcere, din 5 metri

simeon stalpnicul png

Gazdele, cea mai bună repriză după aproape şase decenii. Roş-albaştrii, organizatorii partidei de joi de pe Arena Naţională, au mai egalat un record: la pauză marcaseră patru goluri în faţa lui Dinamo, ceea ce nu mai reuşiseră de 58 de ani. Se întâmpla în 1956, într-un meci câştigat cu 4-3. Dar şi dinamoviştii au reuşit să marcheze de atâtea ori într-o repriză, episodul petrecându-se în 1964 în finala Cupei câştigate de roş-albi cu 5-3.

Dinamo, modelul Ajax. Roş-albii speră într-o minune pentru retur şi-i dau ca exemplu chiar pe rivali, care în cupele europene s-au calificat în faţa celor de la Ajax, impunându-se în retur, după ce-n tur „lăncierii" învinseseră cu 2-0. „Nu este terminată calificarea, dar va fi foarte dificil. Niciodată să nu spui niciodată. E greu să digeri. Steaua a eliminat pe Ajax când nimeni nu se aştepta şi noi sperăm. Nici un meci nu seamănă cu altul", e convins Flavius Stoican.

2-1, minutul 39: Varela a înscris din vole, de la 10 metri, după o respingere greşită a lui Rotariu

simeon stalpnicul png

3-1, minutul 43: Chipciu a şutat de la 20 de metri lateral dreapta

simeon stalpnicul png

Derby-ul, reţetă de afaceri. O partidă Steaua - Dinamo e mană cerească şi pentru cei care vor să-şi promoveze diferite produse, având în vedere că la un astfel de meci asistă în jur de 50.000 de persoane. Astfel, un cunoscut lanţ de fast-food avea doar pe timpul partidei o ofertă specială, iar o companie producătoare de prezervative angajase mai multe persoane care făceau reclamă printre fani.

Unii au venit doar pentru poze. Duelul peluzelor a fost la înălţime, dar în tribune au existat şi fani ai Stelei care din minutul 80, deşi echipa lor conducea cu 5-2, părăseau tribunele. Nu înainte de a-şi face şi câte o poză pe treptele stadionului! "Ne grăbim să prindem troleibuzul", era explicaţia ce depăşea orice sentiment pentru echipa favorită.

4-1, minutul 45+2: Tănase a trimis în poarta goală după o fază realizată de Ad. Popa

simeon stalpnicul png

4-2, minutul 53: Lazăr a şutat din prima după o pasă de la Boubacar


    4-2,  minutul 53
4-2, minutul 53

5-2, minutul 76: Piovaccari i-a pasat lui Keşeru, care a înscris

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net