Cine e decisiv în derby?

Ultima actualizare:

    Stelistul Piovacarri ar putea  să-i facă clipe fripte lui Grigore  abia în repriza secundă a  derby-ului, italianul fiind anunţat  rezervă la meciul de sâmbătă (FOTO: Răzvan Păsărică)
Stelistul Piovacarri ar putea să-i facă clipe fripte lui Grigore abia în repriza secundă a derby-ului, italianul fiind anunţat rezervă la meciul de sâmbătă (FOTO: Răzvan Păsărică)

Pe lângă puncte în clasament şi prime ce intră în conturi, „Derby de România" este pentru un fotbalist şi ocazia perfectă de a deveni un idol pentru tribune dacă-şi învinge rivala istorică. Ambele formaţii au astfel de oameni în lot, dar gazdele par favorite. De altfel, şi analiza Click! arată un avantaj al steliştilor, judecând la nivelul compartimentelor.

Dinamo, emoţii în apărare. Dinamovistul Bălgrădean va fi apărat de Rus, D. Grigore, Thicot şi S. Filip. De partea cealaltă se vor afla Varela, Szukala, Gardoş şi Latovlevici. Cele două linii sunt mult diferite ca valoare, balanţa înclinând în favoarea gazdelor, acolo unde jucători ca Szukala sau Latovlevici sunt aproape de transferuri pe milioane de euro în străinătate, în timp ce roş-albii duc lipsă de oferte. În plus, relaţiile de joc ale dinamoviştilor trebuie să se sudeze, în timp ce steliştii au depăşit demult acest capitol. Avantaj, Steaua.

«Haită» pentru Sânmărtean. Noul star din Ghencea, Lucian Sânmărtean, e o veche cunoştinţă a "câinilor", el fiind decisiv în întâlnirile directe pe vremea când era la Vaslui. De când e la Steaua a jucat şi alături de Pintilii, în faţa apărării, aşa cum o va face şi-n faţa roş-albilor, dar şi extremă stânga. Totuşi, Stoican speră să câştige lupta de la mijlocul terenului, prin experienţa lui Cătălin Munteanu, care va reveni în primul 11, dar şi cu ajutorul lui Matei şi a tinerei vedete Dorin Rotariu. Oricum, misiunea va fi dificilă în condiţiile în care restul mijlocaşilor dinamovişti, ca Boubacar sau Elton, sunt mult mai slab cotaţi ca Stanciu sau Tănase. Cert e că dinamoviştii nu se vor baza pe Cioinac în derby, cel care a gafat major în două rânduri la debutul cu Viitorul. Avantaj, Steaua.

Speranţele stau doar în Ţucudean. Dacă la celelalte capitole nu strălucesc, "câinii" se bazează pe forţa ofensivă. George Ţucudean a marcat şi la startul acestui mini-retur de campionat, contra puştiilor lui Hagi, şi arată o formă de invidiat. El poate fi omul care să perforeze liniile steliste, dar gazdele au cu ce riposta: chiar dacă pe bancă sunt oameni ca Piovaccari şi Keşeru, dinamoviştii trebuie să fie atenţi tot la Chipciu, cel care a fost transformat în atacant şi care în trei meciuri a marcat tot de atâtea ori. Avantaj, Steaua.

Tătăruşanu sau Bălgrădean?

Portarii celor două echipe pot decide soarta meciului. Conform siteului de specialitate www.transfermarkt.de ei sunt cei mai valoroşi de pe teren, goalkeeperul gazdelor fiind cotat la 3.400.000 de euro, iar cel al roş-albilor la 2.800.000 de euro. Tătăruşanu e om de bază la echipa de club, dar şi la naţională, în timp ce „Pufi” nu are postul asigurat, dar el va apăra în derby. Cei doi au fost pregătiţi de Florin Tene, actual component în staff-ul Stelei, dar care a lucrat şi la Dinamo.

Fanii au voie cu torţe

Partida e considerată de risc maxim, dar preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat că ultraşii ar putea intra cu torţe în tribune, ceea ce ar reprezenta o premieră. În trecut, fanii ascundeau materialele pirotehnice pentru a nu fi depistaţi de oamenii legi, iar cei prinşi erau amendaţi. „Spectacolul din tribune face parte din acest fenomen. Sunt de acord să fie şi torţe, cu măsurile de rigoare. Am cerut aprobări pentru ca la Steaua - Dinamo să se permită torţe în tribune”, a spus şeful Ligii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Sorana Cirstea jpg
FC Barcelona (EPA) jpg
Atalanta Bergamo (EPA) jpg
Michael Schumacher (EPA) jpg
terenuri bcr sport arena streetball jpg
Novak Djokovic FOTO Profimedia (1) jpg
FCSB (Sportpictures) jpg
Neil Lennon, antrenor la Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net