Dinamo e peste Steaua în derby

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Personajele din lumea fotbalului susţin că partida Dinamo – Steaua e una dintre cele mai dezechilibrate din ultimii ani. Elevii lui Reghe sunt favoriţi în partida din această seară, având toate atuurile să regleze bilanţul întâlnirilor all-time: 54-53.

Într-adevăr lotul roş-albaştrilor e mult mai scump, 44 de milioane de euro faţă de doar 16 al dinamoviştilor, salariile sunt în jur de 10.000 de euro, în timp ce „câinii" joacă pe lefuri şi de cinci ori mai mici, şi evoluează în Europa, acolo unde roş-albii nu au mai ajuns în această ediţie. Însă, Dinamo are un atuu: pe lângă orgoliu, trebuie să păstreze singurul avantaj pe care-l deţine în faţa rivalei.

Din cele 152 de partide jucate de-a lungul, gazdele din această seară au 54 de victorii, cu una mai mult, fiind singura echipă ce domină Steaua la acest capitol. Ca un exemplu, faţă de cealaltă adversară de tradiţie din Capitală, Rapid, roş-albaştrii au 28 de succese în plus, giuleştenii lăudându-se cu doar 30 de victorii.

Dacă ne referim strict la campionat, aşa cum va fi disputa de diseară, Dinamo e categoric în avantaj: din 128 de meciuri a învins de 45 de ori, în timp ce „militarii" s-au impus de doar 38 de ori, în rest au fost 45 de rezultate de egalitate. Steliştii stau mai bine doar la capitolul goluri marcate, dar au doar unul mai mult: 174. Totuşi, elevii lui Reghe au redresat statistica în Cupă şi-n Supercupă. În competiţia KO au 14 victorii şi au dat 36 de goluri în cele 22 de dispute, pe când roş-albii au înregistrat 8 succese şi au punctat de 34 de ori. În Supercupă fiecare şi-a adjudecat câte un trofeu, iar numărul de goluri e egal: 4-4.

Elevii lui Mulţescu ar trebui să mai ia în calcul şi un alt aspect: nu au mai învins rivala din 2010, deşi de atunci şi până acum s-au mai întâlnit în cinci rânduri. Din echipa „câinilor" care a reuşit ultimul succes în faţa roş-albaştrilor nu mai e niciun jucător, excepţia fiind că Adrian Cristea a trecut în tabăra celor din Ghencea şi acum îşi poate înfrunta fosta formaţie.

Barcelona, la un pas de Real în El Clasico

În Spania, fotbalul se trăieşte pentru întâlnirile Real Madrid - Barcelona. Unul dintre cele mai mediatizate evenimente sportive ale planetei şi-a început tradiţia în 1902, iar madrilenii, calculând doar întâlnirile oficiale, conduc: în cele 224 de meciuri ei au 90 de victorii faţă de 86, restul de 48 fiind remize. Real are şi mai multe goluri marcate, 378, în timp ce catalanii au 361. Totuşi, există un capitol la care Ronaldo şi compania pot fi egalaţi de trupa lui Messi, cel al victoriilor pe teren propriu, bilanţul fiind acum 62-61.

AC Milan o domină pe Inter în Derby della Madonnina

Cele două cluburi din Italia împart acelaşi stadion şi-n funcţie de calendarul competiţional sunt considerate gazde sau oaspeţi. Prima întâlnire a avut loc în 1908 şi până acum s-au disputat 299 de partide oficiale, AC dominând echipa unde activează şi românul Chivu, 118 victorii, faţă de 105, restul fiind rezultate de egalitate, 76. "Diavolii" domină şi la numărul de goluri marcate: 476 - 433. De partea cealaltă, interiştii se pot lăuda că sunt neînvinşi în faţa rivalilor din 2011, având trei victorii şi un egal.

Manchester United, mai bună ca Liverpool

În Anglia, rivalitatea dintre Manchester United şi Liverpool datează de la sfârşitul anilor 1800, ambele reprezentând echipe ale clasei muncitoare. În timp, adversitatea a crescut şi din 1964 nu s-au mai înregistrat transferuri ale unor jucători de la un club direct la celălalt. Au jucat 187 de partide, iar foştii elevi ai lui Ferguson au câştigat 74, rivalii doar 62 şi 51 s-au încheiat la egalitate. Cei de la United au şi mai multe goluri marcate (260) şi doar 241 încasate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net