Secretele noului şef al Ligii Profesioniste de Fotbal

Ultima actualizare:

"Liga lui Mitică" s-a transformat de ieri în cea a lui Gino, cel care vrea să reînfinţeze Cupa Ligii, să formeze academii de fotbal şi să ajute financiar fostele glorii care acum se zbat în sărăcie. "Click!" vă prezintă detalii din viaţa noului "patron" al campionatului românesc.

Fotbalist, antrenor, preşedinte. Numele său complet e George Gino Iorgulescu (57 de ani), s-a născut la Giurgiu şi s-a format ca jucător la Dunărea. A fost un excelent fundaş central, dar de-a lungul carierei a activat şi ca atacant. Consacrarea a cunoscut-o la Sportul Studenţesc, a trecut şi pe la Progresul şi şi-a încheiat cariera în Belgia, la Beerschot. A jucat pentru "tricolori" şi a fost chiar şi secundul lui Mircea Rădulescu la echipa naţională. A fost preşedinte al clubului FC Naţional până în 2005, când s-a retras brusc din fotbal. Era considerat unul dintre pilonii "Cooperativei" din anii ‘90.

Influent. Pe vremea când era la Sportul a devenit bun prieten cu Nicuşor Ceauşescu, fiul fostului dictator, dar şi cu alţii ca Serghei Mizil sau Mădălin Voicu, oameni ce i-au devenit şi "fraţi" de pahar. Are relaţii în lumea politică şi chiar dacă acum neagă că l-ar fi ajutat să preia şefia LPF, între el şi Victor Ponta e o prietenie de peste zece ani, de când prim-ministrul era o prezenţă constantă la meciurile Naţionalului şi era "mâna dreaptă" a lui Adrian Năstase. În plus e "frate" cu Mircea Sandu şi familia sa e în relaţii excelente cu cea a lui Cristi Borcea, fostul şef al "câinilor", prietenie ce include şi vacanţe la Miami, acolo unde s-a stabilit ex-conducătorul roş-albilor.

Petrecăreţ. "Nu sărbătoresc în niciun fel victoria, am petrecut destul la viaţa mea", a spus el după ce a câştigat alegerile. Gurile rele spun că-i plăceau lăutarii, damele de companie şi băutura, iar o escapadă de acest gen dura mai multe nopţi.

Avere. Derulează mai multe afaceri, unele şi-n străinătate, şi alături de Cosmin Olăroiu şi un alt asociat deţine lanţul de restaurante Trattoria Il Calcio. Se spune că are o avere de peste cinci milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net