Selecţionerul Victor Piţurcă le-a transmis «tricolorilor» un mesaj de luptă înaintea meciului cu Ungaria: «Fiţi câini răi!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Azi e ziua cea mare! A venit momentul pentru România-Ungaria sau meciul de care depinde, în mare măsură prezenţa "tricolorilor" la Mondialul din Brazilia, de anul viitor. Arena Naţională va fi plină până la refuz diseară, iar antreorul şi jucătorii gata de luptă. Piţi a avut grijă să-I mobilizeze pe fotbalişti înainte de întâlnirea cu vecinii maghiari.

Românii aşteptau de mult timp întâlnirea cu Ungaria! Din considerente strict sportive, pentru că o victorie în partida de diseară ne-ar apropia de visul actualei generaţii de la naţională a milioanelor de români: prezenţa la un turneu final mondial. Selecţionerul Victor Piţurcă a mărturisit că este concentrat sută la sută la jocul decisiv cu maghiarii şi a povestit cum i-a mobilizat şi pe Marica&co.:" Sunt conştient de importanţa jocului. Am lucrat mult în aceste zile. Este totuşi numai un joc de fotbal. Trebuie să munceşti, să joci. La un asemenea meci, de-o asemenea importanţă, trebuie să joci şi cu bucurie. Reprezinţi România, în faţa a peste 50.000 de fani. Aşa ne zicea nea Imi (n.r. Emeric Ienei) la Steaua. Aşa le spun şi eu jucătorilor, să fie şi câini, şi răi, dar şi gentlemeni. Suntem pregătiţi de luptă. Ştim că ei au crescut în ultimul timp destul de mult, ştim că meciul e decisiv şi vom încerca să-i detronăm şi să fim noi pe locul 2, pentru a ajunge la baraj".

O ţară întreagă ţine pumnii "tricolorilor" pentru a obţine o victorie diseară, dar antreorul primei repzentative a recunoscut că nu ar fi extrem de supărat cu un egal:" Teoretic, şi la un meci egal, şansele noastre pentru a merge la baraj rămân în picioare. Ţintim victoria. Oricum ar fi, trebuie să învingem Turcia".

Piturca despre

"Omul-cheie" al naţionalei. Lui Maxim i-am trasat o anumită partitură tactică. El trebuie să aibă o libertate totală de mişcare pe teren. Dar depinde de el cum va reuşi să se descurce în momentul în care are mingea.

Cine va juca în atac. Dacă va fi să joace Marica, va fi numai decizia mea. Toate măsurile pe care le iau şi tot ce fac, fac spre binele echipei naţionale. Postul de atacant încă face parte dintre semnele de întrebare.

Situaţia lui Torje. Ae o condiţie fizică excelentă, poate mai bună decât atunci când avea echipă. Vedem dacă va juca.

Gazonul nou de pe Arena Naţională. E în condiţii foarte bune, mai trebuie puţin călcat pentru a se aşeza brazdele.

Problemele medicale de la lot. Ş-au revenit şi cei care aveau cu mici probleme. Lotul e valid.

Meci să fie, dar la ce oră?

Puţine instituţii întrec zelul FRF atunci când vine vorba despre organizarea unui eveniment. Pe site-ul federaţiei sunt scrise materiale în care suporterii tricolorilor sunt sfătuiţi şi cu ce şepci sau steaguri să vină la stadion pentru meciul cu Ungaria. Toate bune, doar că au uitat cel mai important lucru: să imprime pe bilet ora meciului. Bine că în 2013 fanii au mai multe canale de informare, altfel ar fi trebuit să vină de la prânz la Arena Naţională, pentru a nu se trezi că au ratat jocul care va începe, vă spunem noi, la ora 21:00.

Miriuţă: «Ungaria, slabă în apărare»

Vasile Miriuţă (44 de ani), antrenorul Ceahlăului şi totodată românul care a jucat în echipa naţională a Ungariei, a vorbit despre plusurile şi minusurile adversarilor şi a anunţat că nu are o favorită.

„Click!": Cum aţi analiza partida cu Ungaria?

Vasile Miriuţă: Este un meci decisiv. Dacă ungurii pierd se duce şansa de a obţine locul doi în lupta pentru barajul la Mondiale şi dacă înving vor avea patru puncte distanţă în faţa României. Oricum, pe ei i-ar ajuta şi un egal, pe când noi avem doar varianta victoriei. E clar: cine bate prinde locul secund!

Care ar fi plusurile şi minusurile echipei pregătite de Sandor Egervari?

Au jucători valoroşi, Szalai, Hajnal Tamas sau Dzsudzsak, care-i poate crea mari probleme lui Măţel. Apoi, trebuie să fim atenţi la fazele fixe, ei sunt masivi.Bine, aici pericolul poate veni de unde nu te aştepţi: vorbim de Szalai şi poate marca vreun fundaş. În plus, un mare atu e unitatea grupului şi au o mare dorinţă de a ajunge la Mondiale, mai ales că nu s-au mai calificat la vreu turneu final din 1986. Totuşi, noi am putea exploata problemele din apărare, în special pe axul central. Acolo sunt slabi.

Lotul cum vi se pare? S-a tot vorbit despre absenţa lui Mutu.

Eu l-aş fi chemat, e echipa naţională şi ar fi dat sută la sută pe teren, era utilă experienţa sa. Vom vedea după meciul cu Ungaria şi Turcia, cine a avut dreptate, el sau selecţionerul. Oricum, pe Mutu nu poţi să-l chemi şi să-l ţii pe bancă. Are 34 de ani, ori joacă, ori îl laşi acasă. În atac acum îl avem pe Marica şi va face faţă, dar alt vârf autentic nu mai avem.

Cu cine ţineţi diseară?

Inima mea e împărţită, jumătate din viaţă mi-am petrecut-o în Ungaria. (Bogdan Savin)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net