«Tricolorii» sunt de cinci ori mai scumpi ca estonienii

Ultima actualizare:

În faţa Estoniei avem nevoie de o victorie cu 5-0 pentru a fi mai liniştiţi în privinţa barajului la Campionatul Mondial, iar resurse există. Cel puţin, cifrele arată că putem "aloca" câte zece milioane de euro pentru fiecare gol. Site-ul de specialitate www.transfermarkt.de arată că la o simplă comparaţie între cele două loturi nu avem motive să se temem de estonieni. "Tricolorii" sunt de cinci ori mai scumpi ca adversarii, având o cotă de aproape 60 de milioane de euro (55.950.000 de euro) faţă de puţin peste 11 milioane de euro (11.325.000).

Totuşi, echipa naţională are în lot doar doi fotbalişti ce au o cotă de piaţă mai mică de pragul milionului, portarul Bogdan Lobonţ - 300.000 de euro şi fundaşul Dorin Goian - 400.000 de euro, iar rivalii au doar trei jucători ce depăşesc milionul. Apoi, cel mai scump român, Vlad Chiricheş, fundaş Tottenham - 9,5 milioane de euro, e de aproape cinci ori mai valoros ca vedetele lor Ragnar Klavan şi Konstantin Vassiljev (fiecare câte două milioane de euro).

Naţionala Estoniei nu mai este demult o echipă de pescari, cum s-ar putea crede. În lot se regăsesc numai patru jucători din campionatul intern, restul activând în străinătate. Căpitanul Ragnar Klavan joacă în Germania, la Augsburg, iar colegul său din defensivă, Jaager, în Belgia, la Lierse. Klavan este cel mai bine cotat fotbalist eston, fiind evaluat la două milioane de euro. Golgheterul estonilor este Vassilijev, care are 17 goluri în 65 de partide şi joacă în Rusia, la Amkar Perm.

În tur am învins cu 2-0

Istoria confruntărilor noastre cu Estonia consemnează trei întâlniri directe. Balticii ne-au învins în 1937, într-un amical disputat la Tallin, unde România a ajuns greu, cu trenul. În 1999 i-am bătut la Bucureşti cu 2-0, într-un meci de pregătire (două goluri Ionel Ganea), iar anul trecut am învins la Tallin, tot cu 2-0 (goluri Torje şi Marica).

Top trei cei mai scumpi români

Vlad Chiricheş fundaş Tottenham 9.500.000

Gabi Torje mijlocaş Espanyol 4.000.000

Bogdan Stancu atacant Ankara 3.500.000

Top trei cei mai scumpi estoni

Ragnar Klavan fundaş FC Augsburg 2.000.000

Konstantin Vassiljev mijlocaş Amkar Perm 2.000.000

Joel Lindpere mijlocaş Chicago Fire 1.000.000

Notă: sumele sunt exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net