«Nu mai credem în naţională»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu câteva ore înaintea startului partidei România - Estonia am luat pulsul străzii în zonele din apropierea stadionului. Imaginea a fost dezolantă, doar la peluze erau câteva persoane, în rest vânzătorii erau în „şomaj".

Intrarea din bulevardul Pierre de Coubertin. După-amiază, două persoane la casele de tichete, în rest „peisajul" local: troleibuze şi câteva persoane în trecere. Un puşti aşteaptă autobuzul să se ducă spre casă. E îmbrăcat sport, dar nu are gânduri de a vedea echipa naţională.

„E târziu, eu stau în sectorul 6 şi tata nu poate să mă ducă cu maşina. Nu pot să merg la stadion pentru că de dimineaţă trebuie să fiu la şcoală", a spus Alexandru, un elev de 14 ani.

Mai zăbovim în speranţa că apare cineva interesat de evoluţia „tricolorilor" şi după câteva minute o doamnă vine hotărâtă către casele de bilete. Însă, supriză! „Caut tichet, dar nu pentru mine, ci pentru soţ şi nişte prieteni. Eu nu vin pentru că am copii mici acasă şi trebuie să stau cu ei", s-a destăinuit Gabriela (35 de ani).

Plecăm spre punctul de acces din strada Maior Coravu. Poate avem noroc! Şi, apare Sorin, un manager de 38 de ani: „Sunt suporter stelist, dar nu ratez nici meciurile echipei naţionale. E o partidă decisivă şi putem ajunge la Mondiale. Bine, mai e şi barajul, dar putem reuşi. Noi n-am mai fost de mult la un turneu final şi chiar nu contează dacă stai două ore în frig, trebuie să fim alături de ei".

Între timp apare la casele de tichete şi Narcis Răducan. Credeam că zona se animă, însă nu a fost aşa. „Nu avem ce să vedem!" sau „Sincer, nu am bani!" sunt câteva dintre păreri, iar nea Costică (51 de ani), un tip ce pare liderul grupului detaliază. „Suntem din Giurgiu, nu avem cu ce să ajungem acasă, e prea târziu meciul pentru noi. Păi, ăsta e fotbal?! N-aţi văzut şi ce campionat avem?", spune el, după care a mutat discuţia înspre problemele Rapidului. Plecăm spre zona din bulevardul Basarabia. Zona e mai animată, dar doar la sectorul unde se dau bilete la peluze.

Totuşi, Radu, un taximetrist de 40 de ani trage concluzia: „Nu prea mă mai interesează fotbalul. Ne-am chinuit cu toţi, înscriem în prelungiri şi n-am mai văzut şi eu gol frumos. Spuneţi-mi: de când n-aţi mai văzut un gol al naţionalei cu un şut de la 25 de metri? Ce echipă avem? Aţi văzut ce ratări are Stancu?!". În ciuda apelului făcut de elevii lui Piţurcă, arena a fost puţin animată, iar motivele expuse de simpli suporterii sunt dintre cele mai diverse.

«Nu vedeţi ce echipă avem?»

Alexandru (14 ani, elev): E târziu, eu stau în sectorul 6 şi tata nu poate să mă ducă cu maşina. Nu pot să merg la stadion pentru că de dimineaţă trebuie să fiu la şcoală.

Gabriela (35 de ani, casnică): Eu nu vin pentru că am copii mici acasă şi trebuie să stau cu ei.

Costică (51 de ani, muncitor): Suntem din Giurgiu, nu avem cu ce să ajungem acasă, e prea târziu meciul pentru noi. Păi, ăsta e fotbal?! N-aţi văzut şi ce campionat avem?

Radu (40 de ani, taximetrist): Nu prea mă mai interesează fotbalul. Ne-am chinuit cu toţi, înscriem în prelungiri şi n-am mai văzut şi eu gol frumos. Spuneţi-mi: de când n-aţi mai văzut un gol al naţionalei cu un şut de la 25 de metri? Ce echipă avem? Aţi văzut ce ratări are Stancu?!

S-au relaxat la un film cu gangsteri

Fotbaliştii naţionalei au avut şi momente de linişte înainte de jocul cu Estonia. Pentru a-i mai scoate din atmosfera tensionată a partidei, selecţionerul le-a dat câteva ore libere elevilor săi. "Tricolorii" au ales să meargă la mall Băneasa, la cinema.

Tricolorii au ieşit la film în seara de dinaintea meciului (fotografii: blitz/Roberto Sălceanu)

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

După vot, filmul câştigător a fost "The family - Malavita : O familie criminală". Pelicula, cu Robert de Niro în rol principal, este povestea unui gangster pensionat, care perfectează o înţelegere cu FBI-ul şi se refugiază împreună cu soţia într-un sat din Franţa, ascunzându-şi adevărata identitate şi încercând să ducă o viaţă liniştită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net