Nu trebuie să vă opriţi aici!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În drumul spre Cupa Mondială de anul viitor din Brazilia, tricolorii nu mai au decât un singur hop, „dubla" de baraj din luna noiembrie. Meritele performanţei de a depăşi faza grupelor se împarte, în proporţii diferite, la 30, adică numărul fotbaliştilor utilizaţi de Victor Piţurcă în actualele preliminarii.

România n-a mai fost la un Mondial din 1998, de pe vremea „generaţiei de aur". De-atunci, a urmat o serie de trei încercări eşuate, începută cu dramaticul eşec contra Sloveniei în barajul pentru CM 2002. Apoi, în cursa pentru turneele finale din 2006 şi 2010 ne-am oprit de fiecare dată în grupele preliminare. Iată că acum, după 12 ani, suntem din nou în faţa unei „duble" de baraj. Miza meciurilor din luna noiembrie este una imensă: prezenţa la Rio, printre cele mai bune 32 de naţionale ale lumii.

Turcia - România 0-1- Grozav a adus victoria la Istanbul (min. 45+1)

simeon stalpnicul png

Ungaria - România 2-2- Chipciu a egalat în prelungiri (min. 90+2)

simeon stalpnicul png

România - Estonia 2-0- Marica a înscris o «dublă» care ne-a dus în baraj (min.31 şi 82)

simeon stalpnicul png

Până când România îşi va afla adversara din play-off (tragerea la sorţi e programată luni), tricolorii au un scurt răgaz să privească înapoi şi să savureze o calificare în care puţini au crezut. Plasată în urna a patra europeană atunci când s-au tras la sorţi grupele, jucătorii lui Piţurcă au dus o luptă umăr la umăr cu Turcia şi Ungaria pentru a prinde „colacul de salvare" din spatele Olandei. În 10 partide, selecţionerul a trimis în teren nu mai puţin de 30 de fotbalişti. De la Chiricheş, care a jucat cel mai mult, până la cele cinci minute bifate de Marius Niculae, toţi au dreptul să-şi aroge meritele calificării la baraj, bineînţeles în proporţii diferite. Peste o lună, dacă vor trece şi de play-off, îi vom putea numi „eroi". Doar şi pentru acest titlu, tricolorii lui Piţurcă nu au voie să se oprească aici.

Piţurcă s-a luat de spectatori

simeon stalpnicul png

La o zi după calificarea la baraj, selecţionerul Victor Piţurcă a pus tunurile pe atitudinea spectatorilor care vin la meciurile naţionalei. „Asta ne e educaţia. Mulţi au venit la stadion să vadă goluri multe, mulţi alţii să facă o atmosferă ostilă dacă ar fi condus Turcia. Vă daţi seama ce atmosferă se crea. Această atmosferă îi afectează foarte mult pe jucători, din acest motiv s-au retras Chivu şi Mirel Rădoi. Şi aseară au fost apostrofaţi jucătorii, cum să mai vină la echipa naţională în asemenea condiţii? Dar le-am dat exemplul meu, eu sunt mereu înjurat", a declarat Victor Piţurcă la Radio GSP.

Jucătorii folosiţi în cele 10 meciuri

RÂNDUL DE SUS: Ciprian Tătăruşanu, Bogdan Lobonţ, Costel Pantilimon, Vlad Chiricheş, Dorin Goian, Răzvan Raţ, Alexandru MăţelRÂNDUL din mijloC: Gabriel Tamaş, Florin Gardoş, Valerică Găman, Iasmin Latovlevici, Ştefan Radu, Gabriel Torje, Alexandru Bourceanu, Gicu Grozav, Mihai Pintilii, Cristi TănaseRÂNDUL DE jos: Costin Lazăr, Alexandru Maxim, Adi Popa, Ovidiu Hoban, Alexandru Chipciu, Răzvan Cociş, Bogdan Stancu, Ciprian Marica, Adrian Mutu, Gigel Bucur, Raul Rusescu, Claudiu Keşeru, Marius Niculae

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net