Zicu, marele câştigător al venirii lui Răzvan

Ultima actualizare:

    Zicu a jucat foarte  puţin până acum
Zicu a jucat foarte puţin până acum

Venirea antrenorului de 45 de ani îl poate resuscita pe Ianis Zicu, cel care a jucat execrabil de la întoarcerea sa din Coreea. A bifat un singur meci, fără gol marcat şi prahovenii începuseră deja să-l hulească pe fostul jucător al lui Inter, care poate renaşa sub comanda lui Lucescu junior.

Răzvan Lucescu a fost demis de qatarezii de la El Jaish la mijlocul lunii ianuarie şi stătea deja de două luni acasă. Plătit însă de arabi până în luna iulie, când îi expira de drept contractul, tehnicianul de 45 de ani nu avea nicio tragere de inimă să-şi găsească un angajament nou, cu atât mai puţin unul în Liga I, de care se rupsese din 2012. Mai mult, tehnicianul n-ar fi vrut să preia o echipă pe final de sezon sau să vină în locul unui antrenor demis.

simeon stalpnicul png

Plecarea lui Contra la Getafe a schimbat însă lucrurile şi propunerea Petrolului, apărută chiar duminică seara, a devenit tentantă. Lucescu a cântărit rapid lucrurile, a realizat că poate câştiga un trofeu, Cupa României, într-un timp record, a renunţat la compensaţiile financiare oferite de arabi şi a spus da Petrolului pentru un contract până în vara lui 2015. Decisivă a fost însă analiza lotului „Lupilor galbeni", în sânul căruia va găsi doi jucători importanţi, cu care a mai lucrat în trecut. Primul este Adrian Mutu. Deşi toată lumea ţine minte mai bine episodul de la echipa naţională, din 2009, când „Briliantul" a fost exclus de Lucescu din cauza unei escapade în Serbia, relaţiile dintre cei doi nu sunt rele, ba dimpotrivă.

S-a trecut ulterior peste acest incident, Mutu şi Lucescu s-au împăcat şi s-au despărţit chiar prieteni la ultimul meci al antrenorului ca selecţioner, pe Giuleşti, la 3-0 cu Bosnia. Astel, cei care se aşteaptă ca relaţia dintre ei să fie cordială se înşeală. Apoi, Lucescu mai are un pariu la Petrolul în persoana lui Ianis Zicu, cel care a dat maximum în carieră în sezonul 2006-2007, antrenat de Răzvan la Rapid. A marcat atunci 13 goluri în 30 de meciuri, împreună au câştigat Cupa României şi se speră ca din nou Lucescu junior să scoată ce e mai bun din Zicu. „Răzvan poate foarte bine să-l motiveze pe Zicu. E un câştig pentru Petrolul, care va fi mai puternică decât pe vremea lui Contra", a spus şi Dinu Gheorghe, preşedintele

Astrei, după aflarea mutării. De asemenea, antrenorul îi mai cunoaşte foarte bine pe portarul Mircea Bornescu şi mijlocaşul Filipe Teixeira, pe care i-a antrenat în ultimul său mandat la Rapid, dar şi pe atacantul Toto Tamuz, pe care l-a avut ca adversar în grupele Ligii Europa, sezonul 2011-2012, în dubla Rapid - Hapoel Tel Aviv.

Contra a fost prezentat la Getafe

Cu două ore înainte ca Răzvan Lucescu să fie prezentat oficial la Petrolul, omul care i-a eliberat calea spre Ploieşti, Cosmin Contra, făcea acelaşi lucru la Madrid. „Guriţă" a ţinut o conferinţă de presă la stadionul celor de la Getafe, Coliseum Alfonso Perez, precedat de un antrenament cu Marica şi compania. Contra va debuta pe banca lui Getafe vineri, în meciul de pe teren propriu cu Granada.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net