A 13-a ratare! Românii au mai multe absenţe decât prezenţe la turneele finale ale campionatelor lumii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru naţionala de fotbal a României a devenit, din păcate, o obişnuinţă să rateze turneele finale ale Campionatelor Mondiale. Din 20 de ediţii disputate, tricolorii au fost prezenţi doar la 7!

Situaţia de acum este similară cu cea de dinainte de Revoluţie. Atunci când, după calificarea la Mondialul din Mexic ‘70 a urmat o "secetă" de 20 de ani, până la cea de la Coppa del Mondo Italia '90. Acum ne aşteaptă tot o perioadă stearpă de 20 de ani, pentru că următoarea ediţie a Mondialului va avea loc în 2018, atunci când, sperăm, ne vom putea număra printre participante.

De fapt, din cele 7 prezenţe ale noastre la Campionatele Mondiale, doar cinci au fost obţinute pe teren, prin luptă: 1934, 1970, 1990, 1994, şi 1998. În rest, în 1930 am ajuns la turneul final din Uruguay prin acceptarea invitaţiei, iar în 1938, în Franţa, am ajuns deoarece egiptenii s-au retras.

Acum, o nouă generaţie a ratat participarea la cea mai importantă competiţie din fotbalul mondial, iar suporterii mai plâng în pumni încă patru ani.

Români celebri care n-au jucat la Mondiale

De-a lungul istoriei au existat o mulţime de fotbalişti români care n-au evoluat la un Campionat Mondial, deşi au fost idoli pentru întregi generaţii.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Printre ei se regăsesc nume ca: Ozon, Petschowski, Gh. Constantin, Iordănescu, Dudu Georgescu, Boloni, Balaci, Crişan, Ştefănescu, Ungureanu, Iorgulescu, Iovan, Sameş, Marcel Răducanu, Lobonţ, Mutu, Chivu, Contra, Rădoi sau Dănciulescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net