Răzvan Raţ va lua 5.000 de euro pe zi în Spania

Ultima actualizare:

    La 32 de ani, Răzvan Raţ e  unul dintre cel mai bine plătiţi  fotbalişti români. Din vară,  internaţionalul român speră să  rămână în Primera Division
La 32 de ani, Răzvan Raţ e unul dintre cel mai bine plătiţi fotbalişti români. Din vară, internaţionalul român speră să rămână în Primera Division

Pentru un fundaş de 32 de ani, Răzvan Raţ a făcut o super-afacere semnând cu micuţa grupare din Madrid. Până la 18 mai, data ultimei etape în Spania, românul va primi peste 5.000 de euro pe zi.

Liber de contract după despărţirea prematură de West Ham, Raţ n-a stat mult timp pe bară. După două săptămâni de sondare a pieţei, internaţionalul român a acceptat provocarea oferită de campionatul Spaniei. „Am discutat cu mai multe cluburi şi am fost încântat să aleg Rayo Vallecano pentru că vreau să încerc şi Primera Division", a declarat Raţ la DigiSport imediat după ce s-a înţeles cu a patra echipă a Madridului, în ordinea importanţei (după Real, Atletico şi Getafe). Raţ a aterizat la Rayo într-un moment dificil al clubului, alb-roşii aflându-se pe penultimul loc al clasamentului (19), în luptă pentru evitarea retrogradării.

„Cu siguranţă e presiune pentru că situaţia nu e deloc roză. Dar nu suntem departe de locul 12. Sunt cinci puncte diferenţă, deci două victorii legate ar fi două guri de aer de care avem nevoie", a completat fostul căpitan al naţionalei României. Cum Rayo poate ajunge din vară în liga secundă, Raţ a semnat un contract de scurtă durată, până la finalul sezonului, adică pentru 92 de zile, 18 mai fiind data ultimei etape în Spania. În această perioadă de aproximativ trei luni, fotbalistul român va primi un salariu generos, de 500.000 de euro. Făcând un calcul simplu, rezultă că Raţ va fi plătit în Spania cu 5.434 de euro pe zi, retribuţie uriaşă luând în considerare vârsta sa înaintată şi postul pe care joacă, unul defensiv.

Îl ratează pe Messi

În această seară, Rayo Vallecano are o misiune imposibilă la Barcelona, pe terenul echipei lui Leo Messi. Pentru a se putea pune la punct cu pregătirea fizică, Raţ n-a fost convocat de antrenorul Paco Jemez, cu atât mai mult cu cât şansele unui rezultat favorabil pe „Camp Nou" sunt infime. Raţ va avea totuşi şansa de a-l ţine în marcaj pe Messi peste două săptămâni, în amicalul România - Argentina, programat la 5 martie pe „Arena Naţională".

Se reîntâlneşte cu Marica după 7 ani

La Madrid, Răzvan Raţ are varianta de a-şi petrece timpul liber în compania colegului de naţională Ciprian Marica, atacantul echipei Getafe. Este pentru a doua oară când carierele celor doi români se intersectează în acelaşi oraş. În perioada 2004-2007, Raţ şi Marica au fost colegi de echipă în Ucraina, la Şahtior Doneţk.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net