Herea, pagubă de 500.000 € dacă rămâne Copos

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ovidiu Herea a venit la Rapid în 2007 de la FC Naţional în schimbul a 1,5 milioane de euro, plus 30% dintr-un ulterior transfer, dar nu mai puţin de 500.000 de euro. Mijlocaşul a plecat gratis la Sion, iar giuleştenii trebuie să se caute acum de bani. Pot însă scăpa, dacă Rapid se vinde azi lui Nicolae Cristescu.

Abilitatea lui Constantin Iacov, fostul patron al lui FC Naţional, şi prostia foştilor conducători ai Rapidului a dus la o situaţie paradoxală. Feroviarii trebuie să plătească 500.000 de euro după plecarea lui Herea în Elveţia, deşi s-a făcut gratis, cu profit 0. Această anomalie a fost unul dintre principalele piedici în trecerea Rapidului din proprietatea lui George Copos, în cea a lui Nicolae Cristescu.

„Eu nu pot să înţeleg cum s-a gândit atunci. Un procent dintr-un eventual transfer e normal să se plătească, dar dacă Herea a plecat gratis şi noi n-am luat niciun leu, cum să dăm 500.000 de euro mai departe Naţionalului. Abia l-am convins pe George să-şi asume această greşeală şi această datorie. Acum, cine vrea banii în numele Naţionalului să meargă la Copos, nu la noi", a afirmat Nicolae Cristescu, care speră ca de azi să fie noul patron al Rapidului.

Contactat de Click!, Constantin Iacov, păgubitul din această situaţie, a declarat că este dispus să facă o concesie nesperată Rapidului, dar nu şi lui George Copos. „Dacă Rapid se vinde domnului Cristescu, imediat după ce se semnează actele le dau noilor patroni o hârtie prin care renunţ la toţi banii. Dacă echipa rămâne însă al lui Copos, îl voi da în judecată pentru înşelăciune, atât în Civil, cât şi în Penal. Eu nu vreau să omor Rapidul, dar pe Copos nu-l iert. Eu când n-am mai putut să ţin Naţionalul, l-am dat altcuiva. El însă n-are limite morale", a spus Iacov.

Şi dacă Rapid va rămâne în proprietatea lui George Copos, lui Iacov îi este însă aproape imposibil să-şi mai recupereze banii. Administratorul judiciar ar trebui să-l treacă la masa credală, unde din toate datoriile au rămas 10%, şi aceia plătibili în patru ani.

Ioniţă merge şi el tot în Elveţia

„Ţara Cantoanelor" pare a fi o atracţie pentru rapidişti. Rămas şi el liber de contract, atacantul Alexandru Ioniţă este şi el pe cale să semneze tot cu o echipă din Elveţia. „Deocamdată sunt doar discuţii. Este vorba despre altă echipă decât cea a lui Ovidiu, (nr. Sion)", a afirmat jucătorul. Ioniţă a mai jucat în străinătate la FC Koln, în Germania.

simeon stalpnicul png

Patroane, nu se mai scufundă planeta?

Rapid e pe buza prăpastiei din cauza lui George Copos. Acesta n-a mai vrut să investească în echipă, sub pretextul că nu mai are bani, dar gesturile sale demonstrează contrariul.

Ieri, patronul Rapidului şi-a făcut apariţia în limuzina sa Mercedes la un magazin de lux de pe Calea Victoriei. Îmbrăcat impecabil, ca de fiecare dată, Copos s-a îndreptat spre locaţia celebrei case de modă germane, Hugo Boss.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Acesta n-a zăbovit foarte mult înăuntru, de unde a ieşit ţinând în mână o sacoşă, semn că a cumpărat ceva. Nu ştim dacă pentru el sau a fost vorba de un cadou pentru cineva, dar cert este că de această dată, Copos nu s-a zgârcit. Şeful Ana Holding şi-a dat însă arama pe faţă când, îndreptându-se spre maşină a refuzat să-i dea o pomană cât de mică unui cerşetor care l-a abordat. Acesta a rămas cu mâna întinsă şi s-a uitat lung după George Copos, care nici nu l-a băgat în seamă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net