Care va fi soarta Rapidului?

Ultima actualizare:

    Luni, echipa îşi va afla  viitorul fotbalistic
Luni, echipa îşi va afla viitorul fotbalistic

După lovitura sub centură primită vineri, Rapidul e prins într-un război al regulamentelor, implicate fiind FRF, LPF şi TAS. Acum, „vişiniii” sunt ameninţaţi că nu au loc nici în eşalonul secund, aşa cum a decis forul de la Lausanne. Dosarul de înscriere trebuia depus până pe 15 iulie, lucru imposibil, ei fiind atunci în Liga 1.

Barajul inventat pentru menţinerea Rapidului sau Chiajnei în Liga I le-a adus numai pagube „vişiniilor", deşi au câştigat disputa, 2-1. Cei de la Concordia au contestat decizia Comitetului Executiv al FRF de a evolua într-un astfel de meci, iar TAS le-a dat dreptate.

Acum, trebuia să se întâmple rocada: Rapid merge în „B" (nu avea licenţă pentru prima ligă) în locul ilfovenilor, care preiau locul celor din Grant, însă băieţii lui Rada nu au loc nici aici.

De ce nu pot juca în liga secundă? Sunt mai multe aspecte ce i-ar împiedica pe giuleşteni să evolueze „la matineu". Tribunalul trebuie să dea un verdict şi asupra planului de reorganizare a clubului şi dacă se aprobă, atunci Rapidul intră în perioada de insolvenţă de trei ani. Însă e vorba de planul lui Copos, fostul patron.

De aceea e nevoie de alcătuirea altui proiect, pentru că datoriile sunt de circa 30 de milioane de euro, iar Copos şi compania sperau să acopere datoria şi cu banii din drepturile tv din Liga I (circa două milioane de euro), variantă ce a picat.

Acum, şefii Cristescu şi Zamfir au nevoie să facă dovada că pot plăti restanţele în trei ani, dar cum Tribunalul va da un răspuns pe 13 septmbrie, iar liga a II-a începe la data de 6 septembrie, există varianta ca rapidiştii să repete păţania din Liga I: să dispute două etape, după care să fie excluşi.

Dacă răspunsul e favorabil, echipa continuă în eşalonul secund, dacă nu clubul se desfiinţează şi o ia de la capăt din liga a cincea.

Ar mai fi şi un alt aspect. Giuleştenii nu au depus dosarul de înscriere în liga secundă până la data de 15 iulie, aşa cum e procedura, iar rivalii au trecut deja la ameninţări, mai ales că luni, la FRF, va avea loc un Comitet de Urgenţă.

„Vor juca ilegal şi-n liga a doua, trebuiau să depună dosarul până la data de 15 iulie. Voi cere luni ca şi reprezentanţii noştri de la liga secundă se ne spună cum au votat", a anunţat Florin Prunea, preşedintele celor de la CSMS Iaşi. Nici preşedintele executiv al giuleştenilor, Grigore Sichitiu, nu ştie ce se va întâmpla: „Regulamentul spune că pe 15 iulie se termină înscrierile, TAS a dat decizia pe 2 august, ce facem? Ne rugăm de FRF să ne înscrie în liga a doua sau ne roagă ei?".

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, încearcă acum să arunce pisica în curtea FRF. El se dezvinovăţeşte şi explică cum s-a ajuns să se joace barajul ilegal. „LPF a făcut un material către FRF şi a propus două variante pentru a completa locul 18 în Liga 1.

Rapid rămîne în prima ligă fără baraj, dacă se aprobă planul de reorganizare, sau rămîne una dintre cele bine clasate, de exemplu Chiajna. În comitetului federal, preşedintele sindicatului fotbaliştilor a venit cu propunerea de baraj, s-a votat, dar cei din comitet nu au ţinut cont de propunerea noastră şi aşa s-a ajuns la baraj", a explicat Dragomir la Digisport.

"De ce să ne  dea în judecată Rapid, că i-am dat 200 000 fără să aibă dreptul? Nu ştiu cum mai recuperez banii ăştia. Noi am dat banii pentru că au venit conducătorii să ne spună că nu pot plăti salariile, dar nu le-am dat lor, ci Rapidului, care e în insolvenţă"

Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

„Vişiniii" vor să dea în judecată FRF pentru prejudicul produs, dar au primit ameninţări că ar putea ajunge în liga a V-a dacă vor începe procesul. „Federaţia şi Liga au respectat decizile de la TAS. Rapid nu poate să ne dea în judecată, dacă fac asta, dispar, se duc în liga a cincea. Nici nu au voie să facă asta, astea sunt poveşti. Repet, Mircea Sandu a supus la vot propunerea sindicatelor", a sunat explicaţia lui Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net