Petrolul ţinteşte titlul cu atacul naţionalei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Lupta pe piaţa transferurilor este mai acerbă ca niciodată. Cluburile din Liga I se mişcă puternic în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă. În pole-position par a fi cei de la Petrolul, care pregătesc trei mutări de senzaţie: Mutu, Grozav - care va reveni la echipă - şi Daniel Niculae, fostul rapidist fiind acum liber de contract.

Liga 1 este în vacanţă, dar conducătorii cluburilor nu! Se agită pentru ca în ianuarie, atunci când este programată reunirea formaţiilor, antrenorii să se bazeze pe cei mai buni jucători. Echipele din fruntea clasamentului: Astra, Steaua şi Petrolul - se luptă şi pe piaţa transferurilor.

Gruparea pre­­gătită de Cosmin Contra pare a fi însă într-un avantaj imens, având în vedere că a obţinut deja acordul lui Adrian Mutu şi a conducătorilor echipei de care aparţine, Ajaccio, pentru un transfer. Astfel, din ianuarie „Briliantul" va reveni în campionatul intern, sub formă de împrumut pentru şase luni, timp în care va încasa 35.000 euro lunar şi un bonus de 500.000 de euro dacă echipa ia titlu.

Pe lângă Mutu, prahovenii se pregătesc să mai dea două lovituri! Negociază cu doi fotbalişti care au făcut, în momente diferite, parte din atacul echipei naţionale, Gicu Grozav şi Daniel Niculae. Pentru primul ar fi o revenire la echipă, după ce în vara trecută a fost vândut cu 2-5 milioane de euro ruşilor de la Terek Groznîi, echipă la care n-a jucat decât patru meciuri, în rest fiind doar rezervă. Fotbalistul de 23 de ani agreează revenirea la Petrolul, iar ruşii se par să accepte varianta unui împrumut pe şase luni.

Într-o situaţie mult mai bună este Daniel Niculae, în sensul că fotbalisul este liber de contract şi poate merge gratis la orice echipă. A fost la un pas de a juca la Rapid, dar s-a râzgândit, preferând să aştepte alte oferte. Varianta Petrolul este cea mai bună în acest moment, având şansa să joace meci de meci şi să se lupte la titlu.

Astra pregăteşte mutări-şoc

Patronul Astrei, Ioan Niculae, vrea să facă investiţii puternice pentru ca echipa să se menţinăpe prima poziţie a clasamentului. În prezent, formaţia pregătită de Isăilă este lider, cu trei puncte în faţa Stelei, care are însă două meciuri mai puţin jucate. „Vom aduce trei-patru superfotbalişti pentru a ne putea atinge obiectivul", a anunţat omul cu banii de la Astra Giurgiu.

Steaua insistă pentru Keşeru

Campionii nu stau nici ei cu mâinile legate. Şefii din Ghencea se chinuiesc să aducă la echipă un atacant, iar cel vizat este Claudiu Keşeru. Internaţionalul român, care a făcut parte din lotul primei reprezentative la ultimele acţiuni ale „tricolorilor", nu s-a acomodat la Bastia, iar francezii nu s-ar opune unui transfer al atacantului la Steaua. Potrivit unor surse, salariul lui Keşeru urmează să fie de 10.000 de euro lunar, iar diferenţa până la suma pe care o primea din Franţa îi va fi plătită sub formă de primă de instalare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net