5 probleme de rezolvat pentru retur

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Victor Piţurcă a mizat totul la Atena pe un cal mort. A alcătuit greşit primul 11, care a fost pur defensiv şi cu sarcini clare de a juca la mica ciupeală. N-a mers, pentru că s-au comis prea multe greşeli neforţate şi s-au încasat trei goluri uşoare, iar strategia gândită iniţial n-a mai fost valabilă. Totuşi, calificarea a rămas în mâinile noastre, dar doar dacă selecţionerul va schimba anumite lucruri.

Titularizarea lui Pantilimon. La Atena s-a văzut că Lobonţ n-are meciuri în picioare. Chiar dacă "Pisica" n-a comis-o grav la niciun gol, n-a mai fost acel portar de altădată, care ne salva miraculos la nevoie. Trebuie să joace cel mai în formă portar, iar dacă Tătăruşanu nu poate, atunci să fie Pantilimon.

Gardoş schimbat cu Chiricheş. S-a văzut că stelistul nu face încă faţă la acest nivel şi nu-l poate suplini pe căpitan. Gardoş n-a avut plasament şi şi-a scăpat omul din marcaj la două din cele trei goluri. Apoi, a fost mult prea greoi şi n-a făcut suficient de rapid pasul la ofsaid, lăsându-i pe Mitroglu şi Salpingidis la limită, în poziţii interpretabile de către asistent.

Un singur închizător e suficient. România a jucat toată campania, inclusiv la Atena, cu doi închizători de meserie. Nici scorul din meciul tur, care ne obligă să fim mai ofensivi, nici variantele rămase la dispoziţie după suspendările lui Bourceanu şi Lazăr şi accidentarea lui Pintilii, nu mai recomandă un astfel de sistem. La Bucureşti, doar Cociş în faţa apărării e suficient.

Utilizarea lui Maxim. Orice orgoliu sau strategie de "Gică-contra" are avea Piţurcă, jucătorul lui Stuttgart nu mai trebuie să lipsească din primul 11. Maxim poate face diferenţa în anumite momente ale jocului, în duel unu la unu e peste orice grec şi e cel mai în formă român.Folosirea a doi atacanţi. La Atena s-a văzut că Marica a fost mult prea izolat în atacul României şi singur n-a avut nicio şansă între fundaşii centrali ai grecilor. Bogdan Stancu, Gicu Grozav sau Marius Niculae l-ar putea ajuta şi ar pune totodată o presiune suplimentară în careul advers, unde n-am prea ajuns în meciul tur.

La «dubla» de baraj, nimeni nu a întors două goluri

În istoria disputării barajului pentru Campionatul Mondial nicio echipă care a fost învinsă în partida tur la o diferenţă de cel puţin două goluri nu a reuşit să remonteze rezultatul în manşa a doua şi să se califice. De asemenea, statistica arată că partida cu Grecia a fost a patra în care România primeşte gol imediat după înscrie. Interesant e că de trei ori când ne-am aflat în această situaţie pe banca tehnică era Victor Piţurcă.

Chivu: «Dacă jucăm la fel de prost nu avem nicio şansă!»

Fostul căpitan al "tricolorilor", Cristi Chivu, şi-a făcut praf foştii colegi după eşecul din Grecia. "Maniera în care ne-am prezentat a lăsat de dorit, n-am arătat nimic, am jucat prost şi am înscris cu şansă. Golul poate fi important în privinţa meciului de marţi, dar dacă vom juca la fel şi atunci, nu avem nicio şansă", a anunţat actualul fundaş al lui Inter. De partea cealaltă, Mutu are o părere total diferităfaţă de cea a fostului său coleg de la echipa naţională. "O să fie greu dar nu imposibil! HAI ROMÂNIA", a scris "Briliantul" pe facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net