7 «bube» de vindecat pentru Piţurcă în 21 de zile

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Remiza cu Slovacia (1-1) n-a avut darul să-l liniştească pe Victor Piţurcă în vederea asaltului decisiv spre Mondialele din Brazilia de anul viitor. Din contră, grijile selecţionerului sunt mai multe ca niciodată.

Pe Arena Naţională, tricolorii au făcut miercuri seară repetiţia generală pentru confruntările de foc cu Ungaria şi Turcia de la începutul lunii septembrie. Pe lângă faptul că n-au câştigat contra Slovaciei, românii n-au convins că merită un loc la Mondiale. Primul care a recunoscut defectele naţionalei a fost chiar selecţionerul. „Cu astfel de greşeli, n-avem şanse să câştigăm cu Ungaria şi Turcia", a declarat Piţurcă. „Mă îngrijorează multe acum, sunt multe lucruri de pus la punct", a completat Piţi. Iată care sunt „bubele" cele mai dureroase în acest moment pentru selecţioner, cu 21 de zile rămase până la încleştarea cu ungurii:

Mutu, a fi sau a nu fi la naţională. Lăsat în afara lotului fără explicaţii, Mutu a pus presiune pe Piţurcă prin declaraţii destul de acide la adresa selecţionerului. „Nu s-a simţit lipsa lui Mutu deloc. Dacă nu a fost, înseamnă că nu a meritat să fie convocat. Nu ştiu dacă-l mai chem, vom vedea. Nu dau explicaţii niciunui jucător", a fost răspunsul lui Piţi după meciul cu slovacii. Până când Piţurcă va anunţa stranierii pentru "dubla" cu Ungaria şi Turcia, atacantul lui Ajaccio nu mai are la dispoziţie decât 90 de minute să arate ce poate: duminică, la Paris, contra lui PSG.

Gabi Torje este piesă de bază la naţională, deşi are probleme la echipa de club

simeon stalpnicul png

Marica şi Torje sunt pe drumuri. În mandatul lui Piţurcă, Ciprian Marica şi Gabi Torje au fost până acum două dintre piesele de bază în compartimentul ofensiv. Din păcate, ambii se confruntă cu probleme la echipele de club, fapt care le afectează şi randamentul la naţională. „Cel mai mult mă îngrijorează Marica, important e să-şi găsească echipă. Şi Torje la fel, am înţeles că va fi împrumutat iar la Granada", s-a plâns Piţurcă.Refacerea lui Bourceanu. Cu Slovacia, Piţurcă i-a trimis la mijlocul terenului pe Costin Lazăr şi Hoban, iar după pauză a apelat şi la Pintilii. A fost o soluţie de avarie, în contextul în care titularul Bourceanu a lipsit de la acest joc, afectat de o uşoară accidentare. „Sper să-şi revină cât mai repede", a spus selecţionerul despre căpitanul Stelei.

Latovlevici, praf la naţională. Cu o evoluţie modestă, presărată cu multe greşeli defensive, stelistul Latovlevici a arătat încă o dată că nu se simte bine în galben, ci doar în roş-albastru. „Îmi pare rău pentru el, dar eu ţin la Latovlevici şi am încredere în continuare în el. I-am spus că meciurile de la echipa de club nu seamănă cu cele de la naţională", a constatat Piţurcă.

Cu Ştefan Radu retras şi cu „Lato" inconsistent sub tricolor, postul de fundaş stânga va fi acoperit cu Ungaria şi Turcia de experimentatul Răzvan Raţ. Astfel, problema care-l macină acum pe Piţi e cine va fi rezerva fundaşului lui West Ham. Tot Latovlevici sau poate altcineva?

Fanii i-au cerut demisia. Finalul meciului cu Slovacia a fost punctat de fluierăturile din tribune, majoritatea adresate lui Piţurcă, multe voci cerând chiar demisia selecţionerului. În preajma confruntărilor decisive din preliminarii, Piţi simte că ruptura dintre el şi suporteri nu e un semn bun.

„Sincer, nu mă aşteptam la reacţia asta, sunt dezamăgit. Din tribune se plătesc nişte poliţe de către anumiţi oameni, pe care eu nu le înţeleg. Cred că acei suporteri nici nu ştiau că în ultimele minute ne apăram pentru că jucam în 10 oameni", a afirmat Piţurcă.

Accidentările îi dau bătăi de cap. Contra Ungariei şi Turciei, Piţurcă vrea să arunce în luptă tot ce are mai bun România în acest moment. „Îmi doresc ca jucătorii să fie bine din punct de vedere fizic", este dorinţa exprimată de selecţioner. De altfel, pentru a evita accidentările de ultimă oră, Piţi a reuşit să amâne etapa din Liga I programată peste două săptămâni, la finalul lunii august.

Se schimbă sau nu gazonul? Aşa cum era de aşteptat, gazonul Arenei Naţionale la amicalul cu Slovacia n-a fost în cea mai bună stare, fapt care dezavantajează echipele mai tehnice. „Avem promisiuni că gazonul se va schimba după meciul Stelei cu Legia. Avem nevoie de un teren bun. Dacă nu se va schimba, trebuie să ne adaptăm şi să câştigăm şi cu Ungaria, şi cu Turcia", a spus selecţionerul Victor Piţurcă.

Ungurii şi turcii n-au convins nici ei

Adversarele României în cursa pentru locul secund în grupa de calificare la Mondiale, Ungaria şi Turcia, au jucat şi ele la mijlocul săptămânii. La fel ca tricolorii, maghiarii şi otomanii au remizat pe teren propriu, fără să strălucească.

Ungurii au remizat acasă, 1-1, cu Cehia

simeon stalpnicul png

Astfel, la Budapesta, Ungaria a fost condusă mult timp de Cehia, scorul final (1-1) fiind stabilit printr-un penalty transformat de vedeta Dzsudzsak, elevul lui Dan Petrescu la Dinamo Moscova. În schimb, contra Ghanei (2-2), Turcia a arătat o mai mare forţă ofensivă, dar a plătit tribut greşelilor copilăreşti ale apărării. De altfel, toate cele şase naţionale din grupa României au înregistrat rezultate de egalitate în amicalele de miercuri: Olanda în Portugalia (1-1), Estonia acasă cu Letonia (1-1) şi Andorra în Moldova (tot 1-1).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net